Kereviz ( Zeytinyağlı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz ( Zeytinyağlı)Gereçler: 1 kg aynı büyüklükte orta boy kereviz 1 orta boy patates 3 orta boy soğan( 150 gr arpacık soğanı da olabilir) 1 körpe havuç 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 limon suyu 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz 1/2 demet maydanoz 1 çay bardağı haşlanmış bezelye Yapılışı: 1 Kerevizlerin kabularını ayıklayıp yıkayın 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın Patates, havuç ve soğanları da ayıklayıp küp biçiminde doğrayın 2 Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sıralayın; ortalarına da doğranmış sebzeleri yerleştirin Kalan kereviz ve sebzeleri de üstüne koyun Tuz, şeker, zeytinyağı ve 2 bardak su, limon suyu katın Üzerine alüminyum folyo örtüp kapağını kapatın Önce harlı sonra kısık ateşte 40 dk pişirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|