![]() |
Zeka İşte |
![]() |
![]() |
#1 |
asyaland
|
![]() Zeka İştezeka işte New York'ta bir bankanin önünde duran son model RollsRoyce otomobilden inen adam, hizli adimlarla bankaya girdi ve önüne cikan ilk görevliye,bireysel kredi icin basvuruda bulunmak istedigini söyledi ![]() Görevli onu,müsteri temsilcisine götürdü ![]() Adam, cok acele bir is icin Avrupa'ya gitmek zorunda oldugunu ve bu nedenle bir hafta vadeli bes bin dolar krediye gereksinim duydugunu söyledi ![]() bir arastirma yaptiktan sonra döndü ![]() "Ticari ve mali sicilinizi inceledik ![]() Bu krediyi almaniz icin bir engeliniz yok" dedi ve ekledi: Fakat bir konuyu belirtmeliyiz ![]() Bizim bankamizla daha önce hic calismamissiniz ![]() Banka olarak sizi resmen tanimiyoruz ![]() Bu nedenle, söz konusu krediyi verebilmemiz icin karsiliginda sizden bir teminat almak zorundayiz" ![]() Adam cebinden RollsRoyce'un anahtarini cikardi,bankanin müsteri temsilcisine uzatti: "Cok acelem var, ucaga yetisecegim"dedi ![]() RollsRoyce'umu teminat olarak alabilirsiniz" ![]() Kredi islemleri cok hizli bir bicimde tamamlandi ![]() Banka görevlileri Rolls Royce otomobili bankanin garajina cektiler,adama da besbin dolar krediyi verdiler ![]() Müsteri temsilcisi,kisisel merakini gidermek icin bir hafta boyunca özel bir arastirma yapti ve bankalarinin bu yenimüsterisinin cok büyük bir is adami ve cok büyük bir servet sahibi oldugunu ögrendi ![]() haftasonra adam yeniden gelip,borcunun ana parasi besbin dolarla, bir haftalik faizi dokuzbucuk dolari ödedikten sonra,müsteri temsilcisi bir türlü yenemedigi merakinin dürtüsüyle sordu:"Sizin, cok büyük bir is adami ve cok büyük bir servetin sahibi oldugunuzu ögrendim" dedi ![]() "Yalnizca kisisel merakimdan soruyorum ![]() misiniz, sizin icin cok kücük bir miktar olan bes bin dolarlik krediye neden gereksinim duydunuz?" Adam hafifce gülümsedi: "Siz de bana lütfen söyler misiniz?" dedi ![]() "Böyle lüks bir otomobili, New York'ta hangi kapali garaja,bir hafta boyunca dokuzbucuk dolara birakabilirsiniz? (para kazanmak sadece çalışma ve hırsla olmaz, zeka da gerekir ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ergenekon
|
![]() (para kazanmak sadece çalışma ve hırsla olmaz, zeka da gerekir ![]() ![]() ispatlamış sözün doğruluğunu, çok güzeldi, teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
TEMUR38
|
![]() bunu daha önce okumuştum güsel ![]() ![]() ![]()
İLLEDE BÜŞŞŞRAAAA :)) :43:43BLACKROSE <3
|
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|