Peynirli Karadeniz Pidesi Nasıl Hazırlanır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Karadeniz Pidesi Nasıl HazırlanırPeynirli Karadeniz Pidesi Nasıl Hazırlanır peynirli pide tarifi - karadeniz pidesi yapılışı - karadeniz pidesi nasıl yapılır - karadeniz pidesi çeşitleri Peynirli pidenin yapılışında hamur kıymalı pidedeki gibi hazırlanır Su ,un,yaş,maya ,seker,tuz, tüm pide çeşitleri için ortak malzemelerdir Peynirli pidenin ise ana malzemesi 400 gr köy petniridir peynirli pidenin yapılışı ,hamurun açılısı bakımından kıymalı pideden farklıdır 200 gr yumak halindeki hamur el yardımıyla 10 cm yarı capında bir daire biçiminde fakat kenarları kıvrılarak bir yuvarlak havuz oluşturulur Kıvrılan kenarlara yumurta sarısı sürülüp içersine daha önceden rendelenenKöy peyniri koyulup fırına sürülür 10-15 dk sonra fırından cıkarılıp servise sunulur![]() "Kıymalı ve Peynirli Pidelerin "dışında ; Kavurmalı, Sucuklu , Karışık, Kaşarlı, Kuşbaşı pide çeşitleride mevcuttur Bu çeşitlerin Yapılışları da Kıymalı pide yapılışına çok benzer Kıyma yerine diğer malzemeler kullanılmaktadır |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|