![]() |
Hıyar Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hıyar TurşusuHıyar Turşusu Malzemeler: kornişon turşu defne yaprağı dereotu limon dilimlenmiş maydanoz sarımsak sivri biber Hazırlanışı: Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku vermek amacıyla aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon veya bunlardan birkaçını koyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer istenirse, turşuya, salamuranın 0/010?u oranında sirke ilave edebilirsiniz ![]() Bundan sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|