![]() |
Karambola Meyvesi Karambola Özellikleri? Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaian |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karambola Meyvesi Karambola Özellikleri? Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, KaianKarambola Meyvesi Karambola Özellikleri? Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi çeşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 2-1/2 to 5 inç (6-13 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardır ![]() ![]() ![]() Küçük ağaçlar iyi kalitede Karambolalar üretirler ![]() Karambolanın Yetiştirildiği Yerler? Karambola; Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, fakat Asya' nın güneyi ve Malezya'da yüzyıllarca yetiştirilmiştir ![]() ![]() Karambolanın Faydaları? C vitamini açısından zengin olan Karambola daha çok C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir ![]() Karambolayı Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Karambola' yı (diğer bir adıyla star fruit) kenarlarındaki hafif sert olan kısımlarını kestikten sonra enlemesine yıldız şekli oluşturacak şekilde kesebiliriz ![]() ![]() ![]() Karambolanın Muhafaza Koşulları? Karambola asttropikal olarak sınıflandırılır ![]() 27 F (-2 C) dereceyi tolere edebilirler ![]() ![]() ![]() Karambolanın Besin Değerleri Karambola; C, Niasin, Potasyum, Fosfor açısından zengindir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|