![]() |
Kilo vermeye hazır mısınız ? - test hakkında bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kilo vermeye hazır mısınız ? - test hakkında bilgiKilo vermeye hazır mısınız ? - test Bu nasıl zayıflarsınız türünden bir haber değil ![]() ![]() Önce aşağıdaki seçenekleri okuyun ve sonra her bir seçenek için kararınızı doğru ya da yanlış olarak yazın ![]() ![]() ![]() ![]() 1- Yeme alışkanlığım ve fiziksel aktivite durumum hakkında çok düşündüm ![]() ![]() 2- Yeme ve fiziksel aktivite şekillerimde geçici değil kalıcı değişiklikler yapmam gerektiğini biliyorum ![]() 3- Çok fazla kilo verirsem kendimi ancak başarılı hissedebilirim ![]() 4- Uzun vadede kilo verirsem daha iyi olacağını biliyorum ![]() 5- Gerçekten kendim istediğim için kilo vermeyi istiyorum ![]() ![]() 6- Kilo vermek yaşantımdaki diğer sorunları da giderebilecek ![]() 7- Normal fiziksel aktivitemi arttırmayı çok istiyorum ![]() 8- Hata yapmazsam başarılı bir şekilde kilo verebilirim ![]() 9- Beslenme ve fiziksel aktivite planımı organize etmek için her hafta çaba göstermek istiyorum ![]() 10- Kilo vermeye başladıktan sonra kilom uzun süre sabit kalırsa, hedefime ulaşmada yardımcı olan motivasyonumu kaybediyorum ![]() 11- Şu anda yaşamım stresli olsa bile bir kilo verme programına başlamak istiyorum ![]() Puan ne kadar yük ![]() ![]() ![]() ![]() 1, 2, 4, 5, 7 ve 9’uncu sorulara verdiğiniz yanıtlara bakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 veya üzerinde puan: Şu an muhtemelen kilo vermek için çok önemli sebepleriniz var ![]() ![]() ![]() 5 ile 7 puan: Kilo verme sebeplerinizi ve takip edeceğiniz yöntemleri tekrar gözden geçirmenizde fayda var ![]() ![]() 4 puan ve altı: Şu an kilo vermek için uygun vakit olmayabilir ![]() ![]() ![]() Bonus: En sağlıklı öneriler Kilonuzu korumak ve sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek için şu tavsiyelerime kulak verin: Eksik veya fazla yemeyin ![]() Öğün atlamamaya özen gösterin ![]() Yatmadan en az iki saat önce yemek yeme işlemini bitirin ![]() Yemeklerinizi yavaş yiyin ![]() Öğün arasında mesafe bırakın ![]() Haftada en az üç kere orta tempoda yürüyüş yapın ![]() Meyveleri kabuklu tüketmeye özen gösterin ![]() Yemeklerinizi hazırlarken fırınlama, haşlama, ızgara veya çok az sıvı yağla teflon tavada pişirin ![]() Kazanacağınız beslenme alışkanlıklarınızı mutlaka ¤¤bir yaşam şekli halinde devam ettirin ![]() Canınız tatlı isterse bir kase yoğurt ve bir meyve yerine üç top normal dondurma veya bir küçük kase sütlü tatlı yiyin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|