06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohut ve Zeytin Salatası
Açıklama
Nohutu büyük bir kaba koyup üstünü örtecek kadar soğuk su doldurun Bir gece ıslayın Nohutun suyunu süzüp bir tencereye alın ve yeniden suyla doldurup 25 dakika ya da yumuşayıncaya kadar pişirin Süzün ve soğumaya bırakın Malzemeler
1,5 su bardağı nohut
1 küçük salatalık
2 orta boy domates
1 küçük kırmızı soğan
1,5 su bardağı siyah zeytin, çekirdeksiz
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak, dövülmüş
1 tatlı kaşığı bal
tuz
Tarifi
1 Nohutu büyük bir kaba koyup üstünü örtecek kadar soğuk su doldurun Bir gece ıslayın Nohutun suyunu süzüp bir tencereye alın ve yeniden suyla doldurup 25 dakika ya da yumuşayıncaya kadar pişirin Süzün ve soğumaya bırakın
2 Salatalığı uzunamasına lesip çekirdekli kısmını çıkartın 1cm’lik dilimler halinde kesin Domatesi nohut büyüklüğünde doğrayın Soğanı ince ince doğrayın Nohut, salatalık, domates, soğan, maydanoz ve zeytinleri bir servis tabağına koyun
3 Limon suyu, zeytinyağı, sarmısak, tuz ve balı kapalı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın Salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın Oda sıcaklığında servise sunun
|
|
|