![]() |
Su üstünde Yürüyebilir Misiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Su üstünde Yürüyebilir Misiniz?Farzımuhal, Sayın Başbakan su üstünde yürüse, eminim Sayın Kılıçdaroğlu “yüzme bilmiyor” diye eleştirir ![]() ![]() ![]() Bu hep böyle olur ![]() ![]() ![]() Derler ki, sadrazamın biri, keramet gösterip su üstünde yürürmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Şaka bir tarafa, “Su Kertenkelesi”ni hiç duydunuz mu? Böyle bir mahareti var: Su üstünde yürüyebiliyor ![]() Ama onu anlatmaya gelmeden, bir tavsiyede bulunayım: Boş kaldığınız günlerden bir gün, şöyle geriye doğru hayatınıza bir bakın ![]() ![]() ![]() Bakın ki, zaman zaman neden başarısız oldunuz, zaman zaman nasıl başardınız? ![]() ![]() ![]() Gelelim şu Su Kertenkelesi’ne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şu demektir: Eğer saniyede yirmi adım atabilirseniz, siz de su üstünde yürüyebilirsiniz! İmkânsız gibi görünüyor değil mi? ![]() ![]() 1924’ün teknik şartlarında Everest Tepesi’ne (dünyanın en yüksek dağı) tırmanmak da “imkânsız”dı: George Mallory tırmandı ![]() ![]() ![]() 1453’ün şartlarında Bizans surlarını aşıp şehri fethetmek de “imkânsız”dı: Fatih Sultan Mehmed fethetti ![]() ![]() ![]() Sina Çölü’nü koca bir ordu ile geçip Mısır’ı almak da “imkânsız”dı: Yavuz Sultan Selim on üç günde çölü geçti ve Mısır’ı aldı ![]() ![]() ![]() Seyit Onbaşı 270 kiloluk top mermisini tek başına kaldırmaya kalkıştığında, arkadaşı Ali “imkânsız” demişti, “kaldıramazsın ![]() ![]() ![]() ![]() Vaktiyle ampulü yapıp yakmak da “imkânsız”dı: Şehrin “en aklı başında” insanları sık sık Edison’a gelip, “imkânsız” bir hayalin peşinde hayatını tüketmemesini, doğru düzgün bir iş tutup çalışmasını öneriyorlardı: Ama ampul yandı ![]() ![]() ![]() Tarih “imkânsız”ı “mümkün” hale getirenlerin başarı öyküleriyle doludur ![]() • Karadenizliyim, iyi yüzerim, ama tüpsüz üç-dört metreden fazla dalamam ![]() ![]() “Onlar farklı” diyeceksiniz, doğru ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teorik olarak, ben de çalışıp kendimi yetiştirseydim, üç aşağı, beş yukarı onların yaptığını yapabilirdim ![]() ![]() Yine teorik olarak, saniyede yirmi adım atabilseydim, suyun üstünde yürüyebilirdim ![]() ![]() ![]() Yapabilir miyim gerçekten? Bilmiyorum ![]() ![]() Seyit Onbaşı gülleyi kaldırmayı, Fatih, Kostantiniyye’yi fethetmeyi, Yavuz çölü geçmeyi, Edison ampulü yakmayı denemeseydi, Allah’ın yardımı erişmeyecekti ![]() Anlaşılan “başarı”nın yolu denemekten ve asla pes etmemekten geçiyor ![]() Nitekim, Edison’un laboratuarında yangın çıkıp yıllarca yaptığı deneylerin sonuçları kül olunca, şöyle demişti: “Tüm hatalarım yandı çok şükür!” • Türkçe de “Kel akbaba” denen bir akbaba türü, kemik iliği yemeyi çok sever ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güçlükleri nasıl aşar, problemi nasıl çözer biliyor musunuz? ![]() ![]() Bulduğu kemiği gagasına alıp beş-altıyüz metre yükselir ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bazı kemikler çok serttir ve kel akbabanın bu işlemi üç, hatta beş kez tekrarlamasını gerektirmektedir ![]() ![]() ![]() Kel akbaba hiç çekinmeden, üşenmeden, vazgeçmeden ve asla umudunu yitirmeden aynı işlemi tekrarlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bence yeni yöntemler denemekte fayda var ![]() Yavuz Bahadıroğlu
![]() |
![]() |
Cevap : Su üstünde Yürüyebilir Misiniz? |
![]() |
![]() |
#2 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Su üstünde Yürüyebilir Misiniz?Keyifle okudum ![]() Paylaşımınız için teşekkürler Sevgili Gökkuşağı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|