![]() |
'Bize Seni Gerek Seni' |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() 'Bize Seni Gerek Seni''Bize Seni Gerek Seni' Önceki gün yoğun bakıma alınan Esin Afşar'ın tedavisi sürüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Klasik Batı müziği meraklısı bir arkadaşı yıllar önce Esin Afşar’a “Caz Yorumlarıyla Âşık Veysel” albümündeki şarkıları seslendirdiği bir konserinden sonra “Saz sevmezdim saz sevdim, caz sevmezdim cazı sevdim” demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen günlerde Yunus Emre, Mevlana ve Nâzım Hikmet’in sözlerine, Âşık Veysel’in de türkülerini “çoksesli” yorumlayan Afşar’la evinde, “Caz Yorumlarıyla Âşık Veysel” albümünü konuşmak için buluşmuştuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun için “Müthiş espritüel bir adamdı” diyor Afşar: Bir gün “Veysel Baba” demişler “Sen türkünü böyle söylüyorsun, Esin Afşar başka türlü söylüyor ![]() ![]() Konservatuvarda öğrenciyken Âşık Veysel’in sazına şiirler okuyarak eşlik etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âşık Veysel’in bestelerinin caz yorumuna elverişli olduğunu, türkülerin özünü de bozmadığını belirtiyor Afşar: “Cazı müzisyenler yaptı, yani caz müziği eşlik etti türkülere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceren Çıplak -Cumhuriyet
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|