![]() |
Yan Gelip Yatana Sosyal Yardım Yok |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yan Gelip Yatana Sosyal Yardım YokYan gelip yatana sosyal yardım yok ![]() Sosyal yardım sistemini topyekun değiştiren hükümet, yıl sonunda yeni sisteme geçmeye hazırlanıyor ![]() Hükümet bir yandan sosyal yardım ağını genişletirken diğer yandan da yoksulluk kültürü yerleşmesin diye önlem alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() sonunda devreye girmesi planlanan sistemle yeni istihdam alanları da oluşturulacak ![]() Öngörülen model özetle şöyle: - Sosyal yardım için başvuruda bulunanlar, yaş, meslek ve sağlık durumları açısından incelemeye tabi tutulacak ![]() ![]() - Çalışabilir durumda olan kişiler, meslek kurslarına yönlendirilerek, İş-Kur'a kayıtlı hale getirilecek ![]() ![]() - Kendi işini kurabilecek olanlara da sermaye desteği sağlanacak ![]() - Çalışabilir durumda olup, meslek sahibi yapılamayan kişiler de toplum yararına kamu hizmetlerinde çalıştırılacak ![]() ![]() - Bunları yapmayı kabul etmeyenlere sosyal yardım verilmeyecek ![]() - Sağlık sorunları veya yaşları nedeniyle hiçbir işte çalışmaya uygun olmayanlar da yoksulluk puanlarına göre yardım alacak ![]() Mevzuat tek çatı altında toplanacak Sosyal destekler tek çatı altında toplanıyor ![]() ![]() ![]() Uluslararası toplumun, yoksullukla mücadelede büyük gayret içinde olduğunu vurgulayan Şahin, gelinen noktada Somali'de, Afrika'da, Kenya'da ve dünyanın birçok ülkesinde açlıkla mücadele eden insanların olduğunu kaydetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 milyon aile yardımla yaşıyor Türkiye'de şu anda 2 milyon aile, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan yararlanıyor ![]() ![]() ![]() 25 TL düzeyinde ![]() ![]() Ebru TOKTAR ÇEKİÇ / ANKARA - Doruk ÇAKAR / ANKARA Akşam
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|