|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
direksiyon, eğitimi, ehliyet, gece, geliyor, hale, zorunlu |
![]() |
Ehliyet Için Gece de Direksiyon Eğitimi Zorunlu Hale Geliyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ehliyet Için Gece de Direksiyon Eğitimi Zorunlu Hale GeliyorEhliyet için gece de direksiyon eğitimi zorunlu hale geliyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kursları ile ilgili bir dizi yeni karar aldı ![]() ![]() ![]() ![]() MEB, 2002 tarihli ''Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarındaki Uygulamalar ile Sınav Kurulları ve Sınav Esasları''nda değişiklik yaptı ![]() Buna göre, C, D ve E sınıfı sertifika alacak kursiyerlere 4 saat, diğer kursiyerlere 2 saat direksiyon eğitim alanında veya akan trafikte gece araç kullanma zorunluluğu getirildi ![]() Sürücü kursları, bir dönemde C, D ve E sınıfı için araç başına en fazla 9 kursiyer, diğer sertifika sınıfları için araç başına en fazla 15 kursiyer kaydı yapabilecek ![]() Direksiyon sınavlarında yığılmaların önüne geçilmesi için randevu usulüne geçilecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama ve Değerlendirme Kurulu üyelerinin sınav sırasında araçta oturacakları yerler de yeniden düzenlendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sınav esnasında başarısız olan öğrencinin sınavına, sınav süresi dikkate alınmaksızın son verilecek ![]() ![]() ![]() A1, A2 ve B sınıfı direksiyon eğitim aracı olarak kullanılacak taşıtlar 10 yaşından büyük olamayacak ![]() ![]() Direksiyon eğitim alanlarının, kurumların bulunduğu büyükşehri oluşturan ilçelerin sınırları içerisinde bulunması şartına İstanbul da dahil edildi ![]() Özürlü bireylerin almış olduğu H sınıfı sertifika eğitimi, ''motosiklet'' ve ''otomobil'' olarak ikiye ayrıldı ![]() -''HAK EDEN ALACAK''- MEB yetkilileri bu düzenlemenin, sürücü kurslarıyla ilgili sorunları gidermek amacıyla yapıldığını belirtti ![]() ![]() Direksiyon sınavı sırasında sürücü adayının yanına oturan sürücü kursu öğreticisinin, adayın hata yaptığı yerde kendisinin debriyaj ve frene bastığını kaydeden yetkililer, bu nedenle sınav sırasında oturma düzeninin değiştirildiğini belirtti ![]() Direksiyon sınavının yapılacağı gün yığılmalarının önüne geçmesinin amaçlandığını ifade eden yetkililer, özellikle büyük ilçelerde 6-7 bin kişinin birden aynı gün sınava girdiğini hem adayların sıkıntılarla karşılaştığını hem de sınav için gereken zamanın ayrılmadığını belirterek, bu nedenle randevu usulüne geçildiğini ve sınavın gerekirse 4-5 güne yayılacağını dile getirdi ![]() Yetkililer, ''İnsanlar araba kullanmayı öğrenemeden ehliyet alıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AA
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|