Arpa şehriye Pilavı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Arpa şehriye PilavıARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ Arpa şehriye pilavı malzemeler 2 su bardağı arpa şehriye 1 su bardağı domates rendesi 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir) 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya) 1 adet çarliston biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ Tuz ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin![]() Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun![]() Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın![]() Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir)Ocağın altını kapatın 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın Afiyet olsun!
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|