![]() |
Keloğlan Masalları |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Keloğlan MasallarıKELOĞLAN DENİZDEN BABAM ÇIKTI Geçmiş zamanlarda bir Keloğlan yaşarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerden bir gün anası Keloğlan'a fena kızmış: " A benim tembel oğlum, bırak fare peşinde koşmayı, çığlık atıp onları korkutmayı ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Keloğlan: " Ama ana, ben balık tutmayı bilmem ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan oltayı almış, denizin yolunu tutmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Denizden babam çıktı ![]() ![]() ![]() Babası: " Yoksa sen benim oğlum Keloğlan mısın? " diye sormuş ![]() Keloğlan: " Evet baba, ben Keloğlanım ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkçılar: " Aman Keloğlan, denizden babam çıksa yerim derdin ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan'ın, babasıyla döndüğünü gören anasının sevincine diyecek yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anası:" Bilmem oğul, uyandığımda yatakta yoktu ![]() ![]() ![]() " Ana, ben şimdi oltayı denize atsam yine denizden babam çıkar mı? " " Hayır çıkmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Sence babamı bir daha görebilecek miyiz? " " Görürüz de ne zaman görürüz bilmem ![]() ![]() ![]() ![]() SON ------------------------------------------------------------- KELOĞLANI ÇARMIHA GERDİLER Keloğlan kasabaya tuz almaya gidiyormuş ![]() ![]() ![]() Arap cevap vermiş: " Evet, ev benimdir ![]() " Benim adım Keloğlan'dır ![]() " Benim adım da Bekir'dir ![]() " Kasabaya giderim ![]() " Bir tür inanış ![]() ![]() " Günde kaç defa dönersin? " " Aklıma geldikçe, kafama estikçe üç-beş defa ![]() " Dönmesen, yürümesen, dursan, diyen Keloğlan'a arap çok kızmış ![]() " Bana nasıl dönme dersin, " diyen arap Keloğlan'ı yakalayıp bağlamış ![]() ![]() ![]() ![]() Bu masalı yazmakta olan Serdar Yıldırım Keloğlan'ın haline acımış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serdar sağa-sola bakınırken arap gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan yarım saat geçmiş geçmemiş Keloğlan geri gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " İnternet nedir bilmem ama benim masallarımın kitaplara geçmesine çok sevindim ![]() Serdar: " Evet Keloğlan ![]() ![]() Keloğlan: " Dur bak Serdar, başımdan geçen birkaç olayı anlatayım ![]() ![]() Serdar: " Tamam, olur Keloğlan ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Doğru ya, ben arabı unutmuştum ![]() ![]() Serdar: " Bense araba hiç yalvarmadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Bütün sözlerin doğru ![]() ![]() ![]() Karşıdaki ormandan çıkan arabı gören Keloğlan ile Serdar ayrı yönlere bir kaçış kaçmışlar ki sormayın! İkisi aynı yöne kaçsalar ve araba yakalansalar kim kurtaracakmış? " Arap daha sonra evine girmiş, yemek yiyip, yatıp uyumuş ![]() ![]() ![]() ![]() SON --------------------------------------------------------- KELOĞLAN PADİŞAHIN OYUNU Bir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir öğle vakti Keloğlan evde anasıyla konuşurken, kapı çalınmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padişah: " İyi de Keloğlan, kızımı nerede yaşatacaksın, nasıl geçineceksiniz? Anlat da bilelim ![]() ![]() Keloğlan: " Ondan kolay ne var canım ![]() ![]() ![]() Padişah: " Saray mı? Ne sarayı? Senin sarayın mı var, Keloğlan? " diye sormuş ![]() Keloğlan: " Tabi canım ![]() ![]() ![]() Padişah, Keloğlan'ın dediği sarayı hemen bilmiş, çünkü o saray kendi sarayıymış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padişahla kızı gidince Keloğlan'ı bir düşüncedir almış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padişah ise, Keloğlan'ın saraya geleceğini tahmin ediyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON ---------------------------------------------------------- KELOĞLAN'IN HOROZU Bir varmış bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu horoz bir gün sol- sağ, bir- iki uygun adım giderken Keloğlan'la karşılaşmış ve Keloğlan'ın yanından sıyırtıp geçmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Ne o Toros? Yürüyüp gidiyorsun ![]() Bunun üzerine horoz: " Tanıdım da, seni tanıdım diye durmam gerekmez ![]() " Bana kızgınsın, yenilgiyi benden biliyorsun ![]() " Daha her şey bitmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Altı ay kadar önceydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON ----------------------------------------------------------- KELOĞLAN'IN KUZU SEVGİSİ Keloğlan kasabaya giderken yolda bir kılıç bulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Keloğlan: " Aman ağalar, etmeyin, eylemeyin ![]() ![]() ![]() Keloğlan'ın haykırışı ses getirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Keloğlan Masalları |
![]() |
![]() |
#2 |
Mountain
|
![]() Cevap : Keloğlan MasallarıKELOĞLAN BEBEK DEV Bir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bebek dev, mama, mama, der dururmuş ![]() ![]() ![]() Bebek dev: " Anne, baba yok, gitti ![]() ![]() Keloğlan, ne istersin, deyince bebek dev, süt, süt, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün bebek dev, yanında köylüler olduğu halde, emekleyerek dağdan düze inmiş, köye gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Hey bebek dev, bırak o köylüyü, yeme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Şey! Ama köylüler çok tatlı ![]() ![]() Sözün bittiği yer burasıymış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON --------------------------------------------------- KELOĞLAN DEV FARE Bir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() ![]() Fare, fare, dev fare, nasıl geldin bu hale? Ne yedin de böyle oldun, bir göründün, bir kayboldun ![]() " Dağda, bayırda gezerim, ne bulursam onu yerim ![]() Kedilerin düşmanıyım, yakalarsam kedi de yerim ![]() Aman fare, yaman fare, başı büyük, kocaman fare ![]() Sakın kasabaya gitmeyesin, insanları üzmeyesin ![]() " Aman insan, yaman insan, başı küçük, kösemen insan ![]() Kasabaya gidiyorum, insanları üzüyorum ![]() Dev fare arkasında yüzlerce normal fare olduğu halde kasabaya giriş yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün kasaba dışındaki yolda nöbet bekleyen fareler, ilerden gelen kel kafalı bir genci görmüşler ![]() ![]() Dev fare: " Sakın bu Keloğlan olmasın? Adını çok duydum ama kendisini hiç görmedim ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine oradaki farelerden biri: " Aman efendim, siz neler söylüyorsunuz? Gelen Keloğlan olsa ne olacak? Bize ne yapabilir ki? İzin verin onu geldiği yere kadar kovalayalım ![]() Dev fare: " Kimi kovalıyorsun? Keloğlan senden, benden kaçar mı sanıyorsun? O korkmaz, korkutur ![]() ![]() ![]() Farelerden biri gitmiş ve az sonra geri dönmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dev fareyi görünce Keloğlan'ın aklı başından gitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Keloğlan önce saklandığı ağacın arkasından başını çıkarmış, durum vaziyetini kontrol etmiş, ortamın müsait olduğunu görünce ortaya çıkmış ![]() ![]() " Aman efendim, ben kim, sizi korkutmak kim? Asıl ben sizden çok korkuyorum ![]() " Yapma ya ![]() ![]() " Sizi tanımayan, Keloğlan adını bilmeyen yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() " Büyümüşsün ama fazla büyümüşsün ![]() ![]() " Hani siz iyisiniz ama rakipleriniz kötüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Yolun açık olsun, güle güle git ![]() ![]() Daha sonra dev fare ve öbür fareler şarkılar söyleyerek kasabayı terk etmişler ![]() ![]() ![]() ![]() SON -------------------------------------------------------- KELOĞLAN SITMA SAVAŞI Eski zamanlarda bir ülkenin padişahının yüz tane çocuğu varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günün birinde bu ülkede ateşli bir hastalık olan sıtma baş göstermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saray bahçesinde padişahın en küçük kızını gören ve onunla konuşan Keloğlan ata binerek dağlarda, ovalarda günlerce yol almış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyu kesilen bataklık, sıcak havanın etkisiyle on günde kurumuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mountain
|
![]() Cevap : Keloğlan MasallarıKELOĞLAN SERDAR YILDIRIM'A KARŞI Bir adım, iki adım, üç adım ![]() ![]() Keloğlan, İnegöl ile Yenice arasındaki göl kıyısında balık tutuyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman gezgini Serdar Yıldırım Keloğlan'ı görünce yanına gelmiş ![]() ![]() Serdar: " Selam Keloğlan ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Serdar, selam da sen eskiden benimle alay etmezdin ![]() ![]() ![]() Serdar: " Alınma be Keloğlan ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Özürünü kabul ettim, gitti ![]() ![]() ![]() ![]() Serdar: " Demek üzüntün bundandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serdar dediğini aynen yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Daha daha nasılsın? " diye sormuş ![]() Serdar: " İyiyim, hoşum, doluyum, boşum ![]() ![]() Keloğlan: " Buraya alıştım alışmasına ama bir de aşk durumları oldu ![]() ![]() Serdar: " Aşk durumları ha? Aşık oldun yani ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Angelacoma ( İnegöl ) Tekfuru Nicola'nın kızı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serdar: " Bence bugün 22-Ağustos-2016 yılındayım ![]() Keloğlan: " Gelecek yıllara, yüz yıllara, bin yıllara benden kucak dolusu selam ![]() Serdar: " Benden de selam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Benim masallarımı da yazıyordun ![]() Serdar: " 58 tane oldu ![]() ![]() Keloğlan: " 58 tane Keloğlan masalı mı? 28 yılda 58 tane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Serdar gülümsemiş ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan'ın anası: " Haydi çocuklar, balıklar pişti, sofraya düştü ![]() ![]() ![]() Serdar bir ay Keloğlan'ın evinde misafir kalmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Duydun mu Serdar, Angelacoma'da savaş olmuş da bizim haberimiz olmamış ![]() Serdar: " Tekfurun kızı kimbilir şimdi ne haldedir? Belki de babasıyla birlikte esir düşmüştür ![]() Keloğlan: " Ne? Esir mi düşmüştür? Kalk Serdar, kalk ![]() ![]() ![]() Keloğlan ile Serdar, hızla yürüyerek gitmişler ve Turgut Alp'in huzuruna çıkmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serdar bakmış ilgilenen yok oradan ayrılmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan Gazi Bursa'yı almış ![]() Turgut Alp İnegöl'e yerleşmiş ![]() Keloğlan, tekfurun kızı ile mutlu olmuş ![]() Serdar Yıldırım bu masalı yazmış ![]() Keloğlan bahçeden dört gül koparmış ![]() Birini Orhan Gazi'ye, birini Turgut Alp'e ![]() Birini tekfurun kızına, birini anasına vermiş ![]() Serdar olayı duyup geri gelmiş, hani bana demiş ![]() Keloğlan sana yok demiş ve eve girip kapıyı kilitlemiş ![]() SON |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mountain
|
![]() Cevap : Keloğlan MasallarıKELOĞLAN İLE KEL OLMAYAN ADAM Eski zamanlarda bir Keloğlan yaşarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Denize olta atmış, eski bir çarık çekmiş ![]() ![]() Yollar patika yol, omuz altında iki kol ![]() ![]() Üzüme bakmış kararmamış, güneş altında sararmamış ![]() ![]() Hal ve gidişi böyle olan Keloğlan bir gün kel olmayan bir adamla tanışmış ![]() ![]() ![]() ![]() Taşıma suyla değirmen döndüren adamın tatlı dili yılanı deliğinden çıkarmaz ![]() Tokken açın halinden anlayan tilkinin dönüp dolaşacağı yer, mağarasıdır ![]() Dili kılıçtan keskin olan denize düşünce yılana sarılmaz ![]() Dost tatlı söylediği için, attığı taş baş yarmaz ![]() Dağdan köyü görünce kılavuz istemeyen ormanda kaybolur ![]() Güneş girmeyen doktorun evi balçıkla sıvanmaz ![]() Eğer Serdar Keloğlan'ı gıdıklamasa Keloğlan'ın bunlara güleceği yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan sormuş: " Kim bu böyle ya? " Serdar cevap vermiş: " Fatih Sultan Mehmet ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Sağına soluna dikkat etmesi gerekir ![]() ![]() Serdar: " Onun gözü dünyayı görmez, seni mi görecek? Ya ben İstanbul'u alırım ya da İstanbul beni, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Nasıl yani? " Serdar: " Roma üstüne sefere çıkmaya hazırlanırken zehirlendi ![]() ![]() Keloğlan: " Zehirlendi diyorsun ama yaşıyor ![]() ![]() Serdar: " Demek ki zamanda yolculuğa çıkmış, zaman gezgini olmuş ![]() Keloğlan: " Rim üstüne sefer hazırlığında olmasın? " Serdar: " Yok daha neler? Zaman gezginleri büyük kader değişikliklerine sebep olamazlar ![]() Keloğlan: " Bu Sultan Mehmet hangi ülkenin sultanı? " Serdar: " Osmanlı Devleti'nin sultanı yani padişahı ![]() Keloğlan: " Osmanlı Devleti mi? O da nereden çıktı? " Serdar: " Yumurtadan ![]() Keloğlan: " Selcukiyân-i Rum ![]() Serdar: " Rum Selçuklu Sultanlığı yani Anadolu Selçuklu Devleti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Osmanlı İmparatorluğu sonradan ne oldu? " Serdar: " Paramparça oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Buralar düşman dolmuşken Mustafa Kemal kurtarmış ![]() ![]() Serdar: " Bilmem hiç karşılaşmadım ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " O günü sabırsızlıkla bekleyeceğim ![]() SON |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|