![]() |
Resulullah'in (S.A.V) Latifeleri.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resulullah'in (S.A.V) Latifeleri..Peygamber Efendimizin dadılığını yapmış bulunan Ümmü Eymen, bir gün Peygamber Efendimize gelerek O?nu evine çağırır: ?-Ya Rasûlallâh, kocam sizi çağırıyor!? Allah Rasûlü: ?-O da kim, hani şu gözlerinde beyazlık olan adam mı?? diye sorar ![]() ?-Kocamın gözlerinde beyazlık yok, yâ Rasûlallâh!? diye cevap verir ![]() ?-Evet, gözlerinde beyazlık var!? Bir anda beti-benzi atmış olan Ümmü Eymen: ?-Vallahi yok, ya Rasûlallâh!? diye yeminler etmeye başlar ![]() ?-Hiçbir insan yoktur ki, gözlerinde beyazlık bulunmasın!? * İhtiyar kadının birisi, peygamber Efendimize gelerek: ?-Yâ Rasûlallâh! Beni cennetine koyması için Allah?a duâ edin!? der ![]() ?-Cennete koca karılar giremez ki!? karşılığını verir ![]() Verilen cevabın nüktesini anlayamayan kadıncağız, üzülür ve ağlayarak döner gider ![]() ?-Söyleyin ona! Koca karılar, cennete, ihtiyar olarak girmezler ![]() ?Biz, cennet kadınlarını, dünyadaki yaratılışlarına benzemeyen bir yaratılışta yarattık ![]() ![]() ![]() ![]() * Enes bin Mâlik?in anlattığına göre, adamın birisi, Peygamber Efendimize gelerek, O?ndan kendisini taşıyacak bir binit istemesi üzerine, Allah Rasûlü: ?-Ben, seni dişi bir devenin yavrusuna bindirmek istiyorum!? buyurdular ![]() ?-Yâ Rasûlallâh, ben dişi devenin yavrusunu ne yapayım, o beni taşıyamaz ki?!? deyince, Peygamber Efendimiz: ?-Devenin büyüğünü de, dişi deveden başkası mı doğurur?!? buyurdular ![]() * Latife yapan ve hoş latifeleri de müsamaha ile karşılayan Allah Rasûlü?nün çevresinde de nükteyi seven insanlar vardı ![]() ![]() Bu zât, oldukça fakir olmasına rağmen, Peygamberimize karşı aşırı bir muhabbeti vardı ![]() ?-Yâ Rasûlallâh, Bunu sana hediye ediyorum!? derdi ![]() Satıcı parasını almak için geldiğinde de, onu Rasûlullâh?a götürür ve: ?-Yâ Rasûlallah! Bu adama malının parasını ver!? derdi ![]() ?-Onu bana hediye etmemiş miydin?? Diye sorması üzerine, Nuayman: ?-Yanımda para yoktu ![]() ![]() ![]() Allah Rasûlü tebessüm eder ve satıcıya parasını öderdi ![]() * Hazret-i Ebû Bekir, Rasûlullah -sallallâhu aleyhi ve sellem-?in vefatından bir yıl önce, ticaret için Basra?ya gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuayman kervanın azık işleri ile vazifelendirilmişti ![]() ?-Bana biraz yiyecek ver!? dedi ![]() ?-Ebû Bekir gelmedikçe vermem ![]() ![]() Süveybit kızdı ve: ?-Gör bak, başına ne işler açacağım ![]() ![]() ![]() Süveybit?in getirdiği adamlardan birisi, eliyle kervandaki Nuayman?ı işaret ederek: ?-Bu mu?? Diye sordu ![]() ?-Evet, bu! Aman söylediklerimi unutma ![]() ![]() ![]() ?-Tamam, merak etme!? diyerek, beraberinde getirdiği adamlara: ?-Şu köleyi tutup getirin!? diye emretti ![]() Nuayman?ın ellerini, ayaklarını bağlamaya başladılar ![]() ?-Bırakın beni, ben hür birisiyim ![]() ?-Efendin, seni bize anlattı! Hadi yürü!? diye bağırdı ![]() Adamlar önde, Nuayman arkada uzaklaşıp gittiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Resulullah'in (S.A.V) Latifeleri.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Resulullah'in (S.A.V) Latifeleri..Ellerinize sağlık, severek okudum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Resulullah'in (S.A.V) Latifeleri..Ellerinize sağlık, severek okudum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kayıtsız
|
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|