![]() |
Leziz Çiğ Köfte Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Leziz Çiğ Köfte Yapmanın Püf NoktalarıŞanlıurfalı ustalar, çiğ köfte yoğurmanın püf noktalarını açıkladı ![]() Şanlıurfalı çiğ köfte ustaları; 8 kişilik çiğ köfteye 4 su bardağı köftelik bulgur, 500 gram dövülmüş veya çekilmiş yağsız kırmızı et, 6 yemek kaşığı kuru isot (pul biber), 1 tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber ve tarçın, 8-10 adet yeşil soğan, 1 kuru soğan, 1 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı salça konulması gerektiğini dile getirdi ![]() Ustalar, lezzetli bir çiğ köftenin nasıl yoğrulacağını ise şöyle anlattı: "Yeşil soğan ve maydanoz yıkanıp incecik doğranarak daha sonra karıştırılmak üzere bekletilir ![]() Daha sonra özel olarak yaptırılmış köfte leğenine, tuz, kuru isot, tarçın, karabiber, salça, et, doğranmış kuru soğan ve sarımsak alınarak yoğrulmaya başlanır ![]() ![]() Leğendeki malzemeler, çok az suyla yavaşça bastırılarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğrulur ![]() ![]() ![]() Tabağın etrafı marul, salatalık, nane semiz otu ve turpla bezenerek servis yapılır ![]() SİNİRLER TEMİZLENMELİ MUTLAKA İSOT KULLANILMALI Çiğ köfte yapımındaki püf noktaları da açıklayan usta eller şu ince noktalara dikkat çekti: "Sert bulgurla yapılan çiğ köfte güzel olur ![]() ![]() ![]() ![]() AZ OLURSA SERT ÇOK OLURSA HAMUR OLUR "Çiğ köfte az yoğrulursa bulguru sert kalır çok yoğrulursa hamur olur" ÇİĞ KÖFTEYE YAZIN BUZ KONULMALI "Çiğ köfte az su alınarak yoğrulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|