|  | Pisirmek Maharet İster |  | 
|  12-01-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Pisirmek Maharet İsterPisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun  Sonuç her zaman olumlu olacaktir  Pilavsiz bir ögün düsünemiyorsunuz  Tüm yemeklerinizin yanina kocaman bir pilav tenceresi hazir duruyor  Pilava bu kadar düskünseniz, degisik bir lezzet yaratmak da hosunuza gidecektir  Bunun için, piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin  Kokusuna bayilacaksiniz  Pilav pisirdiginiz zaman ocaktan aldiktan sonra tencerenin üzerine kagit havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin  Kagit havlu pilavin buharini çeker  Böylece pirinçler birbirine yapismaz ve hamur olmaz  Bir gece önceden kalan pilavi isitmak çogu kisiye zor gelir  Tencerenin dibi tutar, pirinçler birbirine yapisir, alt taraf isinir, üst taraf soguk kalir vs    Bu durumda pilav kabini kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun  Hatta bir süre ocakta tutun  Pilaviniz çabucak isinacaktir | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |