|  | Benim Haremimde Gerçekler Daha Ön Plandaydı! |  | 
|  11-30-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Benim Haremimde Gerçekler Daha Ön Plandaydı!1999'da çektiği 'Harem Suare' filmiyle Osmanlı haremini anlatan ünlü yönetmen Ferzan Özpetek; 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi için "Ben filmimde gerçeklere yaklaşmaya dikkat etmiştim  Ama bu bir tercih  meselesi, kimseyi yargılamam" dedi Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, Digitürk'te ay boyunca filmlerinin yayınlanacak olması vesilesiyle Digitürk dergisine konuştu  'Harem Suare' ve 'Kutsal Yürek'in de aralarında  bulunduğu birçok yapıma imza atan Özpetek; film çekimleri sırasında  rahat çalışamadığı oyunculardan, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine kadar pek  çok samimi açıklamada bulundu   DİZİYİ HİÇ İZLEMEDİM!  'Muhteşem  Yüzyıl' vesilesiyle Osmanlı haremi çok konuşuluyor  Halbuki, o mahrem  dünyaya yıllar önce siz 'Harem Suare'yle girmiştiniz  Peki Türkiye'deki  tartışmaları takip edebildiniz mi? Yok, takip edemiyorum  Tartışmaları sadece şöyle bir duydum  Sonuçta  bir belgesel çekilmiyor burada  Diziyi izleyen arkadaşlarım çok seviyor  ama ben hiçbir bölümünü görmedim  Tartışmaların şeklini de hiç  anlayamadım  Gerçekliğe dayanan bir fantezi bu sonuçta    Ben 'Harem  Suare'de gerçeğe yaklaşmaya çok dikkat etmiştim ama tabii bu bir tercih  meselesidir  Yargılamam   HAREM HOŞUMA GİTMİŞTİ!  Gerçi sizin filminizle 'Muhteşem Yüzyıl'ın anlattığı dönemler de farklı     Tabii  Osmanlı'nın son zamanlarına yakın bir dönemde geçiyordu  'Harem Suare'  İtalya ve Avrupa'daki seyircinin kafasında yerleşmiş bir  harem vardı, onu biraz değiştirmek istiyordum  Abdülhamit üzerine çok  araştırma yapmıştım  O zamanlar haremdeki kadınların nasıl  yaşadıklarını, ne lisan konuştuklarını, ne yiyip ne içtiklerini    Çok  hoşuma gitmişti   FİLMLERİM İYİMSERDİR  'Serseri Mayınlar' komedi yönü yoğun olan ilk filminiz    Komediye uyum sağlamak zor oldu mu? Hayır, hiç zor olmadı  Örneğin filmde ilginç bir sahne var; çocuğun  annesi hastaneye, kocasının yanına gidiyor  "Bütün delilleri buldum!"  diyor  Oğlunun fotoğraflarını bulmuş  O sahne müziksiz çok dramatikti  Sahnenin altına eğlenceli bir müzik koyduk  O zaman da komik bir sahne  çıktı    Çoğu filminiz ölümle bitse de siz umut kapısını açık bırakıyorsunuz     Evet, çünkü ölüm aynı zamanda hayatın içine de giren bir şey  Benim  hiçbir filmim tamamen karamsar bitmez  Bir de insanın insanla olan  ilişkisinde mutlaka iyimser şeyler buluyorum   POLİTİKA İNSANI KİRLETİR  İtalya Berlusconi'nin skandallarıyla çalkalanıyor  Siz İtalya'da yaşayan bir Türk olarak, durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sadece Berlusconi'yle ilgili değil, İtalya'da politika genel olarak çok kötü durumda  Politikaya karışan insanın elleri mutlaka kirleniyor  'Kutsal Yürek'i yaptığım dönemde "Hayır, İtalya böyle değil" diyorlardı  İki yıl sonra kriz patladı  Şimdi de "O zaman görmüş" diyorlar  Anlamıyorum      Bir  söyleşinizde "Hamam'ı, 'Harem Suare'yi yapmışım, babam hâlâ 'Şu  üniversiteyi bitir, diploma bir gün işine yarar' diyordu  Bana fahri  doktorluk verildi, ama onu alırken babam yoktu" demişsiniz    Evet, bunu söylediğimde o öleli bir yıl olmuştu  Şu an bayağı  üniversite mezunu gibi görünüyorum  Bir sürü diplomam oldu, bedavadan  mezun oldum! (Gülüyor)  Şu an neler yapıyorsunuz peki? Şu an Federica Pontremoli'yle bir senaryo üzerinde çalışıyorum  Eylül'de çekimlere başlayacağım  Dokuzuncu filmimde bu kadar heyecanlı  olacağım aklıma gelmezdi    Cem Yılmaz'ın da olacağı söylenen proje mi bu? Evet o! Cem'in, İngiliz, Fransız ve İtalyanlar'ın olduğu bir proje    Adı belli mi? İtalyanca adı 'Magnifico Presenza'  Yani 'muhteşem varlık' anlamına geliyor   | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |