|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bitkin, halsiz, hissediyor, sebebi, sürekli, uyuyorum, yorgun |
![]() |
Halsiz, Yorgun, Bitkin Hissediyor, Sürekli Uyuyorum Sebebi Nedir ? |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
![]() Halsiz, Yorgun, Bitkin Hissediyor, Sürekli Uyuyorum Sebebi Nedir ?Aşırı Yorgun Hissediyorum ve Sürekli Uyuyorum, Ne Yapmalıyım? Kendimi aşırı yorgun hissediyorum ve oturduğum yerde uyuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mevsim değişikliklerinde sıkça karşılaşılan sorunlardan biri yorgunluktur ![]() ![]() ![]() Mevsim değişikliklerinde yaşanan bu tip yorgunluklar aslında küçük çabalarla aşılması kolay engellerden ibaret ![]() ![]() ![]() Yorgunluk genel bir şikayetten ziyade artık günümüzde bir hastalık gibi değerlendirilip, sırf bu nedenle kurulmuş merkezlerde ele alınıyor ![]() Yaz aylarına girdiğimiz şu yağmurlu günlerde sıcaklığın, havadaki rutubet oranının artış göstermesi dolayısıyla üzerimizdeki negatif enerji yükünün de artmasına neden oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genel olarak yorgunluğu üç başlık altında incelemek mümkündür ![]() Kronik Yorgunluk, Mutsuzluk Yorgunluğu, Mevsimsel Değişikliğe Bağlı Yorgunluklar ![]() Bu üç tip yorgunluk durumu birbirinden çok farklı nedenlere ve dolayısıyla birbirinden farklı tedavi yöntemlerine sahip olduğu için yorgunluğun nedeninin doğru teşhisi şikayetin tamamen giderilmesinde oldukça önem taşıyor ![]() Etrafımızda sıklıkla yorgunluktan şikayet eden insanlarla karşılaşmak mümkündür ![]() ![]() ![]() İsteksiz ve mutsuz bir görüntü, ev ve iş hayatımızı olumsuz etkiler ![]() ![]() Ağır depresyon geçirenlerde ya da sosyal fobisi olan insanlarda yorgunlukla ilgili şikayetler oldukça belirgindir ![]() Bahar Yorgunluğu havanın yarattığı negatif etkinin yanı sıra kendi ellerimizle yarattığımız daha birçok neden saymak mümkündür ![]() Örneğin yaz aylarına daha fit bir vücutla girmek için yaptığımız beslenme değişiklikleri bizlerin yorgun düşmesine neden olabilen en önemli nedenlerin başında gelir ![]() ![]() Fiziksel aktivite yapma isteği de bir nevi yorgunluğu tetikleyen etkenler arasındadır ![]() ![]() Fiziksel etkenlerin yanı sıra metabolik nedenler de yorgunluğa sebep olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun yanı sıra kronik hastalığı olan kişilerin örn: kalp hastalığı, Tansiyon, Şeker Hastalığı vb bu dönemlerde kendilerini daha yorgun hissedebilirler ![]() ![]() ![]() Bu dönemlerde bol bol taze sıkılmış meyve suyu tüketmek hem su ihtiyacınızı hem de içerdiği vitamin ve mineraller ile direncinizi korumanıza yardımcı olacaktır ![]() ![]() ![]() Alkol, sigara ve kahve alışkanlıklarınız varsa mümkün olduğunca azaltmaya çalışın ![]() ![]() İsteksiz tavırlardan uzaklaşıp davet edildiğiniz yerlere gitmeye gayret gösterirseniz baharın yumuşak havası ve arkadaşlarınızla vakit geçirmeniz ruhsal yorgunluğunuzu atmanıza yardımcı olacaktır ![]() ![]() Her zamanki saatinizde yatıp, her zamanki saatinizde uyanmaya çalışırsanız vücudunuzun biyoritmini korumuş olursunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Halsiz, Yorgun, Bitkin Hissediyor, Sürekli Uyuyorum Sebebi Nedir ? |
![]() |
![]() |
#2 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Halsiz, Yorgun, Bitkin Hissediyor, Sürekli Uyuyorum Sebebi Nedir ?Halsiz ve Bitkin Hissediyorum, Neden Kaynaklanıyor Olabilir? Kendimi çok halsiz ve bitkin hissediyorum ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hastalığın Tanısı Kronik yorgunluk sendromu tanısı için aşağıdaki iki kriterin olması gerekmektir: Klinik olarak değerlendirilmiş, tanımlanamayan devamlı veya tekrarlayan yorgunluğun yeni veya bilinen bir zamanda başlaması (örneğin yaşam boyunca olmaması), devam eden bir hareketlilik sonucu olmaması, esas olarak dinlenmekle hafiflememesi ve mevcut iş, eğitim, sosyal ve özel yaşam aktivitelerinde belirgin azalmaya yol açması, kronik yorgunluk sendromunu akla getirir ![]() Aynı zamanda aşağıdaki semptomlardan 4 veya daha fazlasının bulunması ve bunların ardışık 6 ay veya daha uzun süre boyunca devam etmesi ve yorgunluktan daha önce başlamaması gerekir ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() Bu esas semptomların yanı sıra karın ağrısı, alkol intoleransı, şişkinlik, göğüs ağrısı, kronik öksürük, diare, sersemlik, ağız ve göz kuruluğu, kulak ağrısı, çarpıntı, çene ağrısı, sabah katılığı, bulantı, gece terlemesi, psikolojik problemler (depresyon, sinirlilik, anksiyete, panik atak), nefes darlığı, deri duyarlılığı, karıncalanma hissi ve kilo kaybı gibi semptomların varlığı da ifade edilir ![]() Kronik yorgunluk sendromunun olası nedenleri 5 başlık altında toplanır: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Stres yaşamın bir parçasıdır ![]() ![]() ![]() Kronik yorgunluk sendromu tanısını koyduracak özel bir test yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kronik Yorgunlukla Baş Etmek Öncelikle stresi kontrol etmeyi bilmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mümkünse iş yoğunluğunu azaltmak, sorumlulukları paylaşmak veya kısa süreli iş ortamından uzaklaşmak faydalı olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cok fazla uyuyorum |
![]() |
![]() |
#3 |
Yorgun savaş ci
|
![]() Cok fazla uyuyorum2 yılda 3 kez ameliyat oldum ![]() |
![]() |
![]() |