![]() |
Bitkilerin Yan Etkileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitkilerin Yan EtkileriBitkilerin Yan Etkileri Rahatsızlıklara ve hastalıklara karşı şifalı bitki çaylarının kullanımı, en eski ve en çok kullanılan yöntemdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm bunlara karşın, hiçbir rizikosu olmayan bazı bitkilerin çayını sürekli olarak içebilirsiniz de ![]() Alerjik tepkiler Gitgide daha çok çocuk ve yetişkin, egzama, saman nezlesi, astım veya çeşitli besin alerjileri gibi, alerjik tepkilerin sıkıntısını çekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlıklı bir insanın güçlü bağışıklık sistemi, zararlı ve zararsız maddelerin farkını kesinlikle saptayabilir ![]() ![]() Bazı şifalı bitkilerin deriye değmesiyle de alerjik tepkiler oluşabilir, ama bu duruma pek ender rastlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Alerjik tepkilere karşı bitki çayları -Sindirim sisteminin yatıştırılması gerektiğinde, hatmi kökü çayı için ![]() Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış kök, bir bardak soğuk suda yarım saat kadar demlendirilir, süzülür ve ılıklaştırılır ![]() ![]() -İltihap giderici ve şişlikleri yok edici etki içeren mayıs papatyası ve civanperçemi eşit karışımının çayı doğal bir antihistaminikum olarak bilinir ![]() ![]() Eşit bitki karışımından 1-2 yemek kaşığı dolusu, 1bardak kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 5-6 dakika kadar demlendikten sonra süzülür ve yudumlanarak içilir ![]() -Isırgan otu çayı da tüm alerjik tepkilere karşı denenebilir ![]() Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 4-6 dakika demlendikten sonra süzülür ve soğutulmadan yudumlanır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|