Mide Kanseri Riskini Arttıran Sebepler

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mide Kanseri Riskini Arttıran Sebepler



Mide kanseri riskini arttıran sebepler

Uzmanlar, aşırı tuz ve çikolata tüketiminin mide kanseri riskini artırdığı uyarısında bulundu Ankara Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Hasan Özkan; dünyada mide kanseri görülme sıklığının, akciğer kanserinden sonra ikinci sırada yer aldığını belirtiyor Prof Özkan, alkol ve özellikle sigaranın mide kanserine neden olduğunu söyleyerek, "Lif oranı düşük gıda alımı kanser riskini azaltır Fazla miktarda çikolata, tuz, tuzlanmış et ve balık gibi yiyeceklerin tüketiminin ise mide kanseri riskini artırdığına dair sonuçlar var'' uyarısında bulundu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.