![]() |
Ballı Çayda Antioksidan Artması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Çayda Antioksidan ArtmasıBallı çayda antioksidan artması Gıda Mühendislerinin yaptığı araştırma, balla tatlandırılan çayın antioksidan değerinin ortalama yüzde 50 oranında arttığını ortaya koydu ![]() Araştırmayı, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü gerçekleştirdi ![]() ![]() İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Balın bileşiminde de antioksidan özelliğe sahip polifenoller bulunduğunu vurgulayan Prof ![]() ![]() ''Çay ve bal günlük yaşamımızın iki vazgeçilmez gıda maddesi ![]() ![]() ![]() ![]() ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNDE YÜZDE 50 ARTIŞ Çaya bal ilavesinin yapıldığı farklı sıcaklıkların balın HMF (hidroksimetilfurfural) ve diastaz değerleri (doğal enzimler) üzerine etkileri de analiz edildi ![]() ![]() ![]() Benzer şekilde balın çaya ilave edildiği tüm sıcaklık derecelerinde toplam antioksidan kapasitesinde de artış gözlendiğini belirten Boyacıoğlu, ''Bu artış 70-90 derece aralığında ortalama yüzde 50 oranlarında gerçekleşti'' dedi ![]() Öte yandan Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|