![]() |
Mangalın Zararlarını Azaltmanın Yöntemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mangalın Zararlarını Azaltmanın YöntemiMangalın zararlarını azaltmanın yöntemi Siz doktorları olarak, ızgaralarımızı (mangal) ekimden önce depoya kaldırdık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ISININ ÖNEMİ BÜYÜK Oysa; koyun, dana, tavuk, hindi ya da balık etini ızgarada pişirmek 'sıcak' bir iştir ![]() ![]() ![]() BUNLARA DİKKAT EDİN * Etin yağını ayıklayın: Izgaraya damlayan yağlar, duman yaratır ![]() ![]() ![]() * Eti marine edin: Bu işlem, eti yüksek ısıdan korur ![]() ![]() ![]() ![]() * Mikrodalgada pişirin: Eti ızgaraya koymadan önce bir buçuk-iki dakika mikrodalgada tutarak suyunu atmasını sağlamak, HA oluşumunu yüzde 90 engeller ![]() ![]() ![]() * Eti her üç dakikada bir çevirin: Bu işlem, etin yüzey ısısını düşük tutarak, 'Heterocyclic Amine' oluşma hızını düşürür ![]() * Mönüye sebze ekleyin: Karnabahar, lahana, brokoli, Brüksel lahanası gibi sebzeler HA'lara karşı birebirdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|