|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dikkat, edilecekler, için, keyfi, mangal, sağlıklı |
![]() |
Sağlıklı Mangal Keyfi İçin Dikkat Edilecekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Mangal Keyfi İçin Dikkat EdileceklerSağlıklı mangal keyfi için dikkat edilecekler Piknik sezonu açıldı ![]() Havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve barbekü sezonu da açılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güneşli günler geldikçe geleneksel alışkanlığımız, mangal ve ızgara keyfi, günlük hayatımızda yerini almaya başlıyor ![]() ![]() Mangalda et ve sucuk pişiren hemen hemen herkes birbirine “Aman dikkat et çok yeme kilo alırsın” veya “Aman dikkat et kolesterolünü unutma” gibi uyarılar da yapar ![]() Araştırmalar etlerin mangal veya ızgara üzerinde yanlış şekilde pişirilmesiyle iki farklı kanserojen (kansere yol açabilen) maddenin ortaya çıktığını gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri pişirirken zararlı maddelerin oluşmasını önlersek, sağlığımıza büyük katkı yapmış oluruz ![]() ![]() Daha sağlıklı mangal keyfi için ipuçları •Etleri çok fazla pişirme-meye, yakmamaya ve pişen etlerin mangal üzerinde uzun süre kalmamasına dikkat etmeli ![]() ![]() ![]() •Az yağlı etler seçilmeli veya etin yağları önceden alınmalı ki, kızgın zemine damlayan yağ miktarı azalsın ![]() •Izgarayı kömür veya ısı kaynağına yakın yerleştirilmemeli, arada yeterli bir mesafe bırakmalı ![]() ![]() •Etleri mümkünse marine edin ![]() ![]() ![]() •Izgaralar temiz tutulmalı, üzerlerindeki et ve yağ kalıntıları iyicene temizlenmeli ![]() ![]() •Etlerin yanına bol miktarda maydanoz, tere, roka, marul gibi koyu yeşil yapraklılar, söğüş domates ve salatalık gibi sebzeleri eklemeyi unutmayın ![]() ![]() Özetle, eğer dikkatli pişirmez ve biraz da dikkatli yemezsek, mangal veya barbekü keyfi sağlığımıza zararlı bir keyif haline gelebilir ![]() Dr ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|