![]() |
Zeytinin Tarihçesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinin TarihçesiZeytinin Tarihçesi İncire ve zeytine andolsun ![]() ![]() ![]() ![]() Acur, hurma, incir, kiraz, mercimek, muz, nar, sarımsak, soğan, su, süt, şerbet, üzüm, yağ, yumurta, zeytin, zeytinyağı, zencefil… Bu gıdaların Kuranı Kerimde geçmesinin bir önemi var… Dikkat edildiğinde tüm bu gıdaların insan sağlığına önemli etkilerinin olduğu görülebilir ![]() ![]() ![]() İncire ve zeytine andolsun ![]() ![]() Acur, hurma, incir, kiraz, mercimek, muz, nar, sarımsak, soğan, su, süt, şerbet, üzüm, yağ, yumurta, zeytin, zeytinyağı, zencefil… Bu gıdaların Kuranı Kerimde geçmesinin bir önemi var… ![]() Dikkat edildiğinde tüm bu gıdaların insan sağlığına önemli etkilerinin olduğu görülebilir ![]() ![]() ![]() Zeytin ağacına ilişkin mevcut en eski veri Ege Denizindeki Santorini Adasında yapılan arkeolojik çalışmalarda ortaya çıkarılan 39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarih, zeytinyağı üretimine ilişkin en belirgin izlerin Akdenizin tam ortasındaki Girit Medeniyetine, M ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağı kültürünün Akdenizdeki diğer kavimlere yayılmasında en önemli rolü Giritliler oynamıştır; hem de yaklaşık 3000 yıl boyunca ![]() ![]() ![]() “Pithoi” denilen bu dev küplerle beraber bulunan tabletlerde ise o günkü zeytinyağı ticaretinin nerelere yapıldığını ve zeytinyağının nerelerde üretildiğine dair bilgiler yer almaktadır ![]() ![]() Aslında zeytinyağı kültüründe Anadolu, coğrafya olarak hep vardır; ama ön planda görünen Egenin karşı yakasıdır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|