![]() |
Bencillik,Sencillik Ve ÖTesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bencillik,Sencillik Ve ÖTesiBencil-lik,sencil-lik ve ötesi Benden, benlikten söz ederken, “sen”den, ötekinden de söz etmek durumundayız ![]() ![]() Bu yazıma başlarken “ben” üzerine üç şiirden bazı alıntılar yapacağım: “beni bende demen bende değilim Bir ben vardır bende benden içeri” (Yunus Emre) “bakanlar bana gövdemi görürler Ben başka yerdeyim” (Asaf Halet Çelebi) “elimden gelen bu ben iki kişiyim Çoğalmak neyse ne azalmak zor” (Attila İlhan) Her insan bir bendir, kendi benlik bilincine sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben, varoluşsal bir kavram ve gerçekliktir ![]() ![]() ![]() Bir ben olarak her insan, kim olduğunu, ne olduğunu ve olması gerektiğini kendine sorar ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ben olarak her insan, diğerleriyle birlikte ve onlarla kurduğu ilişkiler/iletişimler bağlamında kendi benliğini de oluşturur ve bunun bilincini edinir ![]() ![]() ![]() Kendine bakan, beninin aynasında ötekini de görebiliyorsa, kendini görebilir ![]() ![]() Felsefe, şiir, bilim başta olmak üzere, bütün bilgi biçimleri insana kendini, kendi benini ve ötekini görmeye yönelen bir göz ve bakış edinme olanaklarını sunabildikleri ölçüde anlamlı ve değerli olmazlar mı? alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|