![]() |
Dünyanın En Günahkarı ve En Günahsızı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Cloud
|
![]() Dünyanın En Günahkarı ve En Günahsızı...Musa (as) zamanında bir adamcağız - Ya musa diyor sen Allah ın kelimisin Turi sinaya gidiyorsun şimdide Cenab ı hakka bir sorsan bu dünyanın en günahkar insanı kimdir ben bunu merak ediyorum die Musa (as) sual etmiş demiş ki : ''-Yarabbi dünyanın en günahkar insanı kimdir ?'' Cenab ı hak buyuruyor ki : ''- Ey kelimim şimdi sen geri dönüp giderken bi adamcağız görüceksin yanında bir çocuk O adam dünyanın en günahkar insanıdır'' der ![]() Bakıyor bir çocuk babasının elinden tutmuş gidiyor dünyanın en günahkar insanı ![]() ![]() Ertesi gün bu defa aynı adam dio ki : '-Ey musa dünyanın en günahsız insanı kimdir ben bunu merak ediyorum bi Cenab ı hakka sual ediversen?'' Musa (as) demiş ki : ''- Ya Rabbi dünyanın en günahsız insanı kimdir?'' der ![]() Allah azze ve celle: ''- Ey kelimim diyor bi adam yanında çocuğuyla geçicek sen dağdan dönerken o adamdır der !'' Musa (as) bakmış ki aynı adam dünki adam tabi hayret ediyo nasıl olur die dün dünyanın en günahkar insanıydı bugün en günahsız insanı ![]() ![]() ''-Ya Rabbi!'' der, dün dünyanın en günahkar insanı iken nasıl olur da bugün en günahsız insanı oldu ?'' Cenab ı hak cevaben buyuruyor ki : ''- Dün o kulum çocuğuyla beraber deniz kenarında otururken Çocuğu babasına sordu: -''Babacım bu kum tanelerinden daha çok bir şey var mı ?'' Babası: ''- Var oğlum dedi ![]() ![]() ''- Nedir baba ![]() ![]() ''- Bu denizlerin dalgaları, denizler kum tanelerinden daha çoktur'' Çocuk tabi bu heyecanla bi daha sordu : ''-Peki baba bu denizlerden daha büyük bir şey var mı ?'' Adam boynunu bükmüş : ''-Babanın günahlarıdır'' demiş ![]() O zaman Çocuk demiş ki : ''-Peki baba babamın günahlarından daha çok bir şey var mı ?'' Adam cevaben der ki: ''-E var oğlum demiş , Cenab ı hakkın rahmetidir der'' Allah (cc) Musa (as)'a döner: ''-Onun beni böylesine rahmet sahibi bilişi hatrına o bugün dünyanın en günahsız insanıdır' buyuruyor cenabı hak ![]() ![]() Cenabı hak biraz kulunun zannı katında biz onu nasıl biliyorsak o bize öyle oluveriyor ![]() ![]() Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HİÇ BİR GÜNAH ALLAH IN MERHAMETİNDEN DAHA BÜYÜK DEĞİLDİR ![]() ![]() ![]() Alıntıdır ![]() ![]() Allah bizi affedilenlerden eylesin inşallah amin ![]() ![]() __________________ ![]()
![]() |
Cevap : Dünyanın En Günahkarı ve En Günahsızı... |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Dünyanın En Günahkarı ve En Günahsızı...Allah bizi affedilenlerden eylesin inşallah amin ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Dünyanın En Günahkarı ve En Günahsızı... |
![]() |
![]() |
#3 |
Cloud
|
![]() Cevap : Dünyanın En Günahkarı ve En Günahsızı...amin inşallah |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |