Tavuklu Bülbül Yuvası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bülbül Yuvası TarifiTavuklu bülbül yuvası tarifi Malzemesi 2 adet yufka 1 su bardağı dövülmüş ceviz Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım tavuk göğsü 1 çorba kaşığı gül suyu Şurubu için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanısı Yufkaları üst üste yayın 4'e bölün Yağı yufkaların üzerine sürün Harcı için tavuğu haşlayın İnce ince didikleyin Ceviz, şeker ve tarçın ilave edin, bütün malzemeleri karıştırın Yufkaların geniş ucuna bu malzemeyi koyun Önce rulo yapın daha sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül biçiminde sarın Tepsiye dizin 180 dereceli fırında üstleri kızarana dek pişirin Şeker ve suyu ocakta kaynatıp şerbet yapın, indirmeden önce içine limon suyunu katın Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkarttığınız yufkaların üzerine gezdirin Ortalarına gül suyu döküp, servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|