Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi



Elmalı Rulo Kurabiye

Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
İç malzemeleri:
3 adet orta boy elma
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın (silme)
3 çorba kaşığı şeker

Öncelikle elmaları rendeleyin Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırırı, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin Hamuru hazırlamak için genişçe bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınızla harmanlayın Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin Kulakmemesî yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 5 parçaya bölün Parçalardan birini 30cm civarında açın, 8'e bölün Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın Fırın tepsisine dizin Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın Önce 150 derece fırında 20-25 dk Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.