Süt Kapaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süt Kapaması Tarifi



Süt Kapaması

2 litre süt
1 kg un
1 kase mısır unu
250 gr yağ
50 gr tereyağı
biraz rendelenmiş kaşar
tuz

Süt kaynamaya alınır, kaynadıktan sonra yağ, un ve mısır unu ilave edilir Hamur pişene kadar iyice karıştırılır Hamurunu kaşığa yapışması piştiğini gösterir Unu fazlaysa süt ilave edilir, sütü fazlaysa un ilav edilirKulak memesi kıvamına gelince hamur, yağlanmış tepsiye dökülür, üzeri kaşığın arkası ile düzleştirilir Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.