Mantarlı Gül Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Gül Böreği TarifiMantarLı GüL Böreği Tarifi ![]() Malzemeler: 500 gr yufka 1 adet soğan 4 çorba kaşığı margarin 200 gr kıyma 100 gr mantar 2 adet havuç 1 su bardağı haşlanmış bezelye 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber 1 adet yumurtanın sarısı Yapılışı: Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun Mantarları temizleyip, ince ince kıyın ve kıymalı harca ekleyin Mantarlar pişene dek kavurmaya devam edin ve piştikten sonra ateşten alın Ayrı bir kapta havucu rendeleyip, 2-3 dk haşlayın Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı mantarlı karışıma ekleyip, karıştırın Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz karabiber serpip, tekrar karıştırın Yufkaları üst üste koyup, dörde bölün Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı bezelyeli harçtan koyun Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın Yufkanın bir ucunu etrafında dolayıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin Üzerine 1 adet yumurtanın sarını sürün Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşene dek pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|