![]() |
Savaren Tarifi (Fransa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savaren Tarifi (Fransa)Savaren Tarifi (Fransa) 7,5 gr taze (yaş) maya 1 çorba kaşığı + 1 kahve kaşığı şeker 1/2 su bardağından biraz fazla ılık süt 240 gr (2 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 4 yumurta (hafifçe çırpılmış) 150 gr (10 çorba kaşığı) + 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) 500 gr (2 su bardağı) krem şanti (iyice çırpılmış) 16 badem (her biri ortadan ikiye ayrılıp, kızartılmış) Şurubu: 180 gr (3/4 su bardağı) şeker 2 su bardağı su Küçük bir kaseye mayayı ufalayıp, 1 kahve kaşığı şekerle karıştırarak bir çatalla eziniz ![]() ![]() ![]() Unu ve tuzu ısıtılmış büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() Ellerinizle hamuru bastırarak ve çekip uzatarak 5 dakika, hamur esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz ![]() ![]() ![]() Yumruğunuzla hamuru hafifçe vurarak çökertiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230" C) getirip, ısıtınız ![]() Kalıbı fırının orta katına sürüp, keki 20 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Şurubu hazırlamak için, şekeri ve suyu küçük bir tencereye koyup, şekeri orta ateşte, sürekli karıştırarak eritiniz ![]() ![]() Savareni yeniden kalıbına yerleştirip, bir çatalla üstünü deliniz ![]() ![]() ![]() ![]() Krem şantiyi bir sıkma torbasına doldurup, savarenin ortasına ve kenarlarına süslü biçimde sıkınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|