Zeytin Soslu Feta (Kizarmis Peynir - Meze) Yunan Mutfagi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Soslu Feta (Kizarmis Peynir - Meze) Yunan MutfagiZeytin Soslu Feta (Kizarmis Peynir - Meze) -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: Feta (Beyaz peynir-yaklaşık 1 5 cm kalınlığında ve herbiri yaklaşık 150 gr ) 4 dilimUn 125 gr Zeytin yağı 3 kaşık Yumurta 1 adet Diyet bira (veya alkolsüz) 150 gr Tuz 1 tutam Kuru oregano (tercihe bagli) 2 çay kaşığı veya Biberiye Siyah zeytin 200 gr Sarımsak 1 diş Acı kırmızı bşber 1 küçük adet Kekik (kurutulmuş) 1/8 çaykaşığı Un 2 kaşık Yağ (kızartma için) Yapilisi: Sulu hamur için, unu, 1 kaşık yağı, yumurtayı, birayı, tuzu ve oreganoyu karıştırın ve 15 dk beklemeye bırakın Zeytinlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalan yagla onları püre haline getirin Sarımsağı soyup ezin Kırmızı biberi yıkayıp ikiye bölün ve tohumlarını çıkarın Bu iki parçayı güzelce doğrayın ve zeytin püresinin ne kadar baharatlı olmasını istiyorsanız o kadarını veya hepsini zeytin püresine ekleyin Kekik, biberiye veya oreganoyu üstüne serpiştirin Tavada yağı kızdırın Feta dilimlerini önce una ve sonra sulu hamura batırın Bu hamurlanmış feta dilimlerini altın sarısı olana kadar, her iki tarafını da beşer dakika kızartın Kağıt havlu üstünde yağını süzün Bu aperatifi bagetle servis yapın ![]() *Ülkede,Yunan rakisi Uzo yaninda meze olarak sunulur
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|