Morney Soslu Yumurta Avusturya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Morney Soslu Yumurta AvusturyaMorney Soslu Yumurta -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 1 kişilik 1 dilim küçük tost ekmeği 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı rende gravyer yada kaşar peyniri 3 çorba kaşığı morney sos Morney sos için: 1/2 su bardağı kaynar süt 1/2 kahve fincanı soğuk süt biraz rende hindistancevizi 1/2 kahve fincanı un 1/2 yumurta 1/2 su bardağı rende gravyer peyniri Yapilisi: Kızarmış ekmeği bir yumurta sahanına koyup hazir edin Bu arada yumurtanın üzerini 2 parmak kapatabilecek kadar kaynar sirkeli suya yumurtayı kırıp 3 dakika haşlayın Bir kevgirle süzüp, tost ekmeğinin üzerine çıkarın Yumurtanın üzerine morney sosu ve kaşar peyniri koyup üstü kızarıncaya kadar bir kaç dakika fırında kızartıp servis yapın ![]() Morney sos: Küçük bir tencerede unu ve soğuk sütü iyice çırparak bulamaç haline getirin 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaynar sütü ilave edin ve iyice karıştırın Beş dakika ağır ateşte karıştırarak kaynatın İlk sıcaklığı geçince yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karıştırın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|