![]() |
Pastırmalı Hurma Sarması (İtalya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Hurma Sarması (İtalya)Pastırmalı Hurma Sarması (İtalya) 10 ince kepek ekmeği dilimi (kabukları alınmış) 10 taze hurma (ortadan ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılmış) 20 ince dilim pastırma (çemeni ayıklanıp, uzunlamasına ikiye kesilmiş) 1 tatlı kaşığı süzme bal maydanoz yaprakları (süsleme için) Domatesli harç: 300 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra küp biçiminde doğranmış) 1 tatlı kaşığı salça 1 arpacık soğanı (ince kıyılmış) 1 defne yaprağı bir tutam taze çekilmiş karabiber Domatesli sosu hazırlamak için, domatesler, salça, arpacık soğanı, defne yaprağı ve karabiberi küçük bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 200 °Ca (6'ya) ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 40 sarma dilimini alüminyum folyo döşeli bir fırın tepsisine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Bu sarma dilimleri, hurma yerine sıcak suda yumuşatılmış kuru erik ya da taze kayısı kullanılarak değişik tadlarda hazırlanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|