Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çingene, palamudu, tarifi, tava

Çingene Palamudu Tava Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çingene Palamudu Tava Tarifi



Çingene Palamudu Tava Tarifi

8 adet çingene palamudu

1/2 su bardağı rafine yağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 adet limon, 4'e yarılmış

2 çorba kaşığı un

Balığın kulaklarından bağırsaklarını çekerek çıkarınız ve karnını yarmayınız, balığı yarım santim kalınlığında dilimleyip yıkayınız Kuruladıktan sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve balıkları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartıp yanında yarımşar limon ve piyaz doğranmış soğan ile servis yapınız

Not: 15 Eylül'de çıkıp 15 Ekim'e kadar devam eden küçük palamuda, «Çingene Palamudu» denir ve yalnız tavası makbuldür Bir kişiye bir çingene palamudu yeterlidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.