Güveçte Kuzu But Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Kuzu But Nasıl Yapılır TarifiGüveçte Kuzu But Nasıl yapılır Yapılışı Mazemeleri Güveçte Kuzu But Nasıl yapılır Güveçte Kuzu But yapılışı Kuzu bur tarifi güveçte malzemeler : * yarim kuzu but * 4 patates * 3 sogan * 5 domates * 7 yesil biber * 1 bas sarimsak * tuz * tane karabiber * siviyag Hazırlanışı : kuzu butunu iri parçalar halinde kestirin bu parçalari üzerine su ilave ederek haslayin daha sonra güvecin altina irice dogranmis kuru soganlari,sarimsaklari yerlestirin Üzerine yari kivamda pismis etleri de yerlestirin Üzerine sadece ortadan ikiye kesilmis patatesleri de ekleyin en son üzerine yine irice kesilmis domatesleri ve biberleri yerlestirin tuzunu ,karabiberini ve biraz da siviyag ekleyin Üzerini önce yagli kagit ile daha sonra da aliminyum folyo ile kapatip 180 derecelik firinda en az 1 saat pismeye birakin tamamen kendi suyu ile pisecegi için nefis bir güveç olacaktir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|