Etli Yastık Makarna İtalya Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Yastık Makarna İtalya Tarifi



Etli Yastık Makarna (İtalya)

ıspanaklı hamur
350 kuşbaşı et
6 taze soğan (yeşil ve beyaz bölümleri ayrı ayrı doğranmış)
bir tutam zencefil
10 damla acıbiber sosu (ya da Tabasco sosu)
750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış)
1 çorba kaşığı sirke
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
bir tutam kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı tuz
35 g (2 çorba kaşığı) krema

Harcı hazırlamak için kuşbaşı etleri, taze soğanların yeşil bölümleri, zencefil ve acıbiber sosunu (ya da Tabasco sosunu) bir kâsede karıştırıp, kâseyi buzdolabına kaldırın
Sosu hazırlamak için, domatesleri blendırda püre haline getirip, püreyi bir tencereye aktarın Sirke, sarımsaklar, kırmızıbiber ve taze soğanların beyaz bölümlerini ekleyip, tencereyi harlı ateşe oturtarak, sosu bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi iyice kısıp, sosu 10 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın
Hamuru 2 parçaya bölüp, her iki parçayı hafifçe unlanmış mutfak tezgâhı üstünde 10 cm eninde, 1,5 mm kalınlığında iki şerit haline getirin Sonra şeritleri 10 x 12,5 cm boyutlarında dikdörtgenler halinde kesin Buzdolabındaki kâseyi alıp, dikdörtgenlerden birinin yarısına, kenarda 1 cm boşluk bırakarak, 2 çorba kaşığı etli harçtan koyun Sonra parmağınızı hafifçe ıslatıp, dikdörtgenin kenarlarına sürerek nemlendirin ve dikdörtgenin boş yarısını harcın üstüne katlayarak 6 x 10 cm boyutlarında daha küçük bir dikdörtgen haline getirin Kenarları parmaklarınızla bastırarak yapıştırıp, hamur kesme rulosuyla ya da bir bıçakla düzeltin Sonra bir bıçağın sırtıyla yapışmış üç kenarı bastırın (hem kenarların daha iyi kapanmasını sağlar, hem de süslü bir görünüş verir) İşlemleri kalan dikdörtgenler ve kalan harçla yineleyin
Bir tencereye 4 litre (17 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca tuzu serpip, karıştırdıktan sonra, yastık makarnaları koyarak 2,5 dakika pişirin Delikli bir kaşıkyardımıyla makarnaları dikkatlice (parçalanmamalıdırlar) altüst edip, 2,5 dakika daha pişirin
Bu arada sosun bulunduğu tencereyi kısık ateşe oturtup, sos ısınınca kremayı çırparak ekleyin Sonra tencereyi ateşten alıp, sosun yarısını ısıtılmış bir servis tabağına, yarısını da bir kâseye boşaltın Öbür tencereyi de ateşten alıp, yastık makarnaları delikli spatulayla iyice süzdürerek, servis tabağındaki sosun üstüne aktarın ve yanında kâsedeki sosla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.