![]() |
Etli Yastık Makarna İtalya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Yastık Makarna İtalya TarifiEtli Yastık Makarna (İtalya) ıspanaklı hamur 350 kuşbaşı et 6 taze soğan (yeşil ve beyaz bölümleri ayrı ayrı doğranmış) bir tutam zencefil 10 damla acıbiber sosu (ya da Tabasco sosu) 750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış) 1 çorba kaşığı sirke 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam kırmızıbiber 2 tatlı kaşığı tuz 35 g (2 çorba kaşığı) krema Harcı hazırlamak için kuşbaşı etleri, taze soğanların yeşil bölümleri, zencefil ve acıbiber sosunu (ya da Tabasco sosunu) bir kâsede karıştırıp, kâseyi buzdolabına kaldırın ![]() Sosu hazırlamak için, domatesleri blendırda püre haline getirip, püreyi bir tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() Hamuru 2 parçaya bölüp, her iki parçayı hafifçe unlanmış mutfak tezgâhı üstünde 10 cm eninde, 1,5 mm kalınlığında iki şerit haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereye 4 litre (17 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Bu arada sosun bulunduğu tencereyi kısık ateşe oturtup, sos ısınınca kremayı çırparak ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|