İspanaklı Beyin Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Beyin Tarifi



1/2 kg ıspanak

1 kaşık Teremyağ

1 baş soğan

Tuz

Karabiber

6 beyin

1 baş soğan

1 baş kereviz

1/4 demet maydanoz

3 adet karabiber

Tuz

100 gr Teremyağ

1/2 limon

Beyinleri soğuk suya koyun Üzerindeki ince zarı soyun Bir tencereye zarı soyulmuş beyinleri, iri doğranmış soğanı, havucu kerevizi, maydanozu, tane karabiberi ve tuzu koyun Beyinin üzerine çıkacak kadar su ve tuz ilave edip ateşe oturtun Orta hararetli ateşte 20 dakika kaynatın Kendi suyunda soğutun Beyinleri çıkararak bir tepsiye dili zin 100 gram Teremyağına 3 kaşık su veya 1/2 limon suyu sıkıp ateşte kaynatın Tuz ve karabiber atın Tepsideki beyinlerin üzerine döküp üstlerini yağlı kağıt veya kapakla kapatarak 20 dakika pişirin Ispanakları ayıklayarak yıkayın Kendi suyu ile haşlayın Bir süzgece boşaltın Sıkarak bıçakla ince ince kıyın Yağı bir tavaya koyun, ince kıyılmış soğanı pembeleştirin Sonra ıspanakları koyun, biraz da onunla kavurun Yarım bardak su, tuz, karabiber ilave edip pişirin Servis tabağına ıspanak püresini koyarak, aralarına pişmiş beyinleri dilimlere keserek yerleştirin Üzerlerine beyinlerin piştiği yağlı suyu dökerek sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.