Halit Ergenç'ten Risotto Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Halit Ergenç'ten Risotto TarifiHalit Ergenç'ten Risotto Tarifi Malzemeler: * Yarım kilo özel risotto pirinci * 2 adet tavuk bulyon * 1 adet kereviz sapı * 1 orta boy kuru soğan * Zeytinyağı * 400 gr somon balığı veya isteğe bağlı olarak herhangi bir kılçıksız balık * Yarım su bardağı beyaz şarap Yapılışı: İçine 2 adet tavuk bulyon atılan 1 litre su kaynatılır 1 kerevizin sapı ve soğan ince ince kıyılır, zeytinyağıyla kenarı yüksek pilav tenceresinde kavrularak yumuşatılır![]() Ardından pirinç eklenir Pirinç, saydam bir renk alıncaya kadar iyice karıştırılır Bu işlemin ardından bulyon ve şarap azar azar eklenir Her defasında bir kepçe kadar dökülür Somon ince ince doğranır Suyun 3/2'si kullanıldıktan sonra, doğranmış balık pirincin içine atılır Geri kalan su da eklenerek risotto karıştırılır Suyu az gelirse sıcak su eklenebilir Kıvamı ne sulu ne de kuru olmalıdır Servis için risotto tabağa alındıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir ve limon sıkılır![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|