![]() |
Kuzu Balti Tarifi ( Pakistan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Balti Tarifi ( Pakistan )Kuzu Balti Tarifi ( Pakistan ) 1 kg ![]() 1,5 su bardağı kaynar su 3 çorba kaşığı balti masala ezmesi 2 çorba kaşığı ghee (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı garam masala 1 büyük baş soğan 1/2 demet taze kişniş veya 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 1 su bardağı su süs için: taze kişniş yaprakları veya maydanoz yaprakları Fırını 190 derecede kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra kıyılmış taze kişnişi ve suyu pişen ete ekleyerek 15 dakika daha hafif ateşte yavaş yavaş kaynatın ![]() Et piştiğinde yumuşak, sosu ise koyu ve yoğun olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Balti iki tarafı kulplu künk bir tavadır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|