Piliçli Yaprak Sarması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Yaprak Sarması Tarifi



Piliçli Yaprak Sarması

350 g piliç göğüs eti (iri zar biçiminde doğranmış)
50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
250 g konserve tane mısır
1 tatlı kaşığı taze nane (kıyılmış)
2 çorba kaşığı taze kişniş (kıyılmış; isteğe bağlı)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 orta boy patlıcan (kabuğu soyulup, iri zar büyüklüğünde doğranmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
5 diş sarımsak (kabukları soyulup, bütün kalacak biçimde hafifçe ezilmiş)
2 çorba kaşığı tahin
4 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
2 tatlı kaşığa limon suyu (taze sıkılmış)
8 asma yaprağı (salamura)
4 domates (her biri 2'ye kesilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı (eritilmiş)

Tavuksuyu, mısırlar, naneler, kişnişin yarısı (isteğe bağlı), tuzun 1/4 tatlı kaşığı ve karabiberin 1/3'ünü bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, 45 dakika pişirin
Bu arada patlıcanların üstüne, kalan tuzun yarısını serpip, altüst ederek, kâğıt mutfak havlusu üstünde süzülmeye bırakın
Piliç parçalarının üstüne kalan tuz ve kalan karabiberin yarısını serpin Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Yağ ısınınca piliç parçalarını koyup, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın Delikli spatulayla piliç parçalarını bir kâseye çıkarın
Kalan ayçiçek yağını tavaya koyup, ısınınca sarımsakları ekleyerek, 2 dakika sote ettikten sonra, delikli kaşıkla blendır kabına aktarın Tavada kalan yağa patlıcanları koyup, yaklaşık 5 dakika sote edin Tavayı ateşten alıp, patlıcanlar, tahin, kalan kişniş (isteğe bağlı), zeytinler, limon suyu ve kalan karabiberi sarımsakların bulunduğu blendır kabına koyarak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Bu pürenin 2 çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırıp, kalanını kâsedeki piliç parçalarıyla iyice karıştırın Fırınınızı 200 °C'a ısıtın
Asma yapraklarını soğuk su altında çalkalayıp, açarak mutfak tezgâhına serin Her asma yaprağının bir kenarına kâsedeki piliçli harçtan 2 tatlı kaşığı koyup, sararak dolma haline getirin Mısırların kaynadığı tencereyi ateşten alıp, mısırlı karışımı bir kaşıkla fırın tepsisine döşeyin Üstüne dolmaları koyup, yarım domateslerin üstlerine süsleme için ayırdığınız patlıcanlı püreden sürerek, dolmaların arasına dizin Tepsiyi fırına verip, dolmaları 15 dakika pişirdikten sonra, fırından alın Dolmaların üstüne erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla sürüp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.