Dana Külbastı (İtalya) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Külbastı (İtalya) Tarifi



Dana külbastı (italya) tarifi

Dana budundan 1 kilo etin kemiklerini, yağlarını, sinirlerini ve derisini çıkarıp temizledikten sonra yumurta büyüklüğünde kesiniz Bunları keskin bir bıçakla birer birer düzgünce ve uzunlamasına açınız Tuzlayıp biberleyip, üzerine soğan suyu gezdirip bırakınız Bir iki saat sonra dana eti parçalarını 2 kaşık kızgın tereyağına atınız Kuvvetli ateşte çevire çevire pişirdikten sonra etleri çıkarınız, tencerede kalan yağa bir kaşık un karıştırarak Esmer Meyane yapınız Bunu 1 bardak et suyuyla ıslatıp tuz, biber, kıyılmış maydanoz, sarımsak ve mantar ilâve ederek kaynatınız Sonra etleri içine atınız, yarım saat hafif ateşte pişiriniz Sahana ya da tabağa koyarken etin üstüne diziniz Salçayı üzerine dökünüz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.