![]() |
Zeytinyağlı Yaprak Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Zeytinyağlı Yaprak SarmaZeytinyağlı Yaprak Sarma 6 kişilik Malzeme: 2 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı zeytinyağı 3 adet kıyılmış soğan 1 çay bardağı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı dolma baharı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı Tuz 3 adet limon 5 diş sarımsak Tarifi Tuzlu yaprakları tek tek yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Zeytinyağlı Yaprak Sarma |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Zeytinyağlı Yaprak SarmaZeytinyağlı Yaprak Sarma Malzemeler: 4-5 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın 2 kesme şeker 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı kaynamış su yarım kg salamura asma yaprağı yarım çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı kaynamış su Yapılışı: 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun ![]() 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla – 4-5 kez suyu değiştirerek – yıkayın ![]() Pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz) ![]() ![]() ![]() Yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|