![]() |
Empire: Total War Demo İncelemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Empire: Total War Demo İncelemesiHerşey bundan takriben 8 yıl önce başladı (ilk Total War olan Shogun'u 2000-2001 yılında oynamıştım yanılmıyorsam) ![]() ![]() İlk Total War olan Shogun'da dağılmış ve birbirine düşman olmuş Japon derebeylerine sözümüzü geçirip Japon imparatoru olmaya çalışıyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Giriş menümüzde ayarlar ve çıkışı saymazsak açık olan yalnızca 1 seçenek mevcut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muharebe (battle) ekranına geldiğimizde eski İngiliz kolonileri, yeni Amerikalı özgürlük güçleri ile İngiliz kuvvetleri arasındaki çarpışma ve diğer deniz savaşı bölümünde ise İngiliz ve Fransa donanmasının "kim daha fazla sömürge elde edecek?" adlı yarışmasına ve çarpışmasına tanık oluyoruz ![]() TÜFENK ÇIKTI MERTLİK BOZULDU - KARA SAVAŞI Kara savaşlarında herşey eskisi gibi… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Askerlerin görüntüsü oldukça iyi, o zamanki teknik donanımları iyi yansıtılmış (gerçi o zamanlarda bulunmadım ama) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Askerler yakın dövüşe girmiyor değil elbet gerektiğinde kılıç çekiyorlar, kılıç yoksa tüfeklere süngü takıp hücuma kalkıyorlar ancak bu süngü olayına dikkat etmek gerek çünkü yanlış zamanda yapılan bir süngü hücumu o birliğin telefi anlamına gelebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateş etme demişken artık her birliğin ateş mesafesi, menzili var, daha doğrusu zaten vardı da artık gösteriliyor ![]() ![]() Ek olarak bir yenilik de haritalardaki binalara askerlerimiz girebiliyor ve buraları geçici karargah ya da kontrol noktası olarak tutabiliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Süvarileri kontrol ederken de karşımızda artık kargılı, mızraklı asker yok diyerek rakip piyadelere haldır huldur dalmanızı tavsiye etmiyorum çünkü kargı, mızrak kullanımdan kalkmış olsa da tüfek atışları mızraktan daha tehlikeli süvariler için ![]() ![]() ![]() ![]() İSKELE / SANCAK - DENİZ SAVAŞI İşte dananın kuyruğunun koptuğu yer, deniz savaşları… Hayranları tarafından önceki Total War oyunlarında da beklenen ancak bir türlü olmayan bu özellik sonunda Empire: Total War ile hayata geçiriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() - Şöyle yukarılara çıkayım da kaptan beni görüp emir memir vermesin En başta karadaki taktiklerinizi unutun… ya da unutmayın ama artık çok azının işe yarar olduğunu bilin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç gemiyi kontrol edip sayıca az düşmana karşı çarpıştırmak pek zorlamasa da hem kendi gemilerimiz hem de düşman gemileri çoğaldığı vakit iş çığrından çıkmaya başlayabilir diye düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kadar bahsettim ama zor zannetmeyin sakın, siz hiçbir şey yapmasanız, sadece rakibe sağ tıklasanız dahi gemilerimiz kendi konumlarını ona göre ayarlayıp ateş edip ellerinden geleni yapıyorlar ve çoğunlukla yapıyorlar da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gemilerin direkleri kırıldığında hareketsizce beklemek durumundalar ![]() ![]() Gemilerin yelkenleri parçalandığında ise hareket ve hız kabiliyeti azalıyor doğal olarak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gemilerin yelkenleri ve direkleri sağlam olsa dahi gövde gereğinden fazla hasar almışsa gemi su almaya başlıyor ve güzel görüntüler eşliğinde ağır ağır batmaya başlıyor ![]() ![]() Gemilerle atış yapabileceğiniz 3 tip cephane var; gülle, zincirli gülle ve misket gülleleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gemiyi yavaşlatmak ya da durdurmak içinse yelkenleri indirmelisiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Empire: Total War Demo İncelemesiULTRA DETAY MI? Ben herhangi bir yeni oyun yüklediğimde adettendir ilk başta ayarlara (options) girerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse tüm seçeneklerde artık yüksekten de öte bir ayar var, Ultra… M2TW de bazı ayarlar çok yüksek seçilebiliyordu ama bazı ayarlar ![]() ![]() Grafik bölümünde aşağıda yer alan özel seçenekler ise artmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bunların hepsi bize daha iyi görsellik sağlıyorken sistemi de yoruyor tabii farklı oranlarda ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm bu teknik zımbırtıların ekrandaki yansımasına geçecek olursak oldukça hoş diyebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En aşağıda özelliklerini belirttiğim test sistemim ile oyunu 1280*1024 ultra detaylarda oynadım (4xAA ve 16xAF) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geldik önemli bir hususa daha, yükleme süreleri… aslında bazı oyunlarda dikkat bile etmeyiz yükleme süresine ancak bazı oyunlarda da dikkat etmek zorunda kalırız çünkü yükleme süresi ızdırap verdirecek kadar uzun nerdeyse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SESLER VE ANİMASYONLAR Askerlerin animasyonları, hareketlerin yumuşaklığı ise (yumuşak derken akıcı yani) genel olarak iyi ![]() ![]() ![]() Seslere geçecek olursam olmuş ile olmamış arasında kaldım gerçeği söylemek gerekirse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deniz savaşlarında ise paso top gürlemeleriyle inliyor ortalık ha bir de denizlerin dalgası ![]() ![]() ![]() Şöyle bir toparlayacak olursak Empire Total War daha önce denemediği bir sahada epey başarılı, eski sahası yani kara savaşları da aslında olmuş ama sadece alışmak mesele diye düşünüyorum ![]() ![]() Test Sistemi
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Empire: Total War Demo İncelemesiempire oyunu ile ilgili konu için teşekkurler güzel paylaşım |
![]() |
![]() |
|