![]() |
Windows Xp: Remote Assistance |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Windows Xp: Remote AssistanceWindows XP: Remote Assistance Windows XP diğer bir XP makinasına yardım için başvurmanızı ve diğer makinadaki kullanıcının sizin bilgisayarınıza bağlanıp, kontrol etmesini ve problemi çözmesini sağlayabilir ![]() İsterseniz, ilerleyen bölülerde kolaylık olması amacıyla bu iki bilgisayara birer isim verelim ![]() ![]() Böyle bir bağlantıyı TCP/IP üzerinde çalışan herhangi bir ağda yapabilirsiniz ![]()
Remote Assistance'ı kullanabilmek için iki bilgisayarda da XP yüklü olmalıdır ![]() Ancak eğer bu iki sistemden birisi XP kullanmıyorsa NetMeeting kullanılabilir ![]() Dikkat Eğer arada firewall varsa port 3389 açık olmalı ![]() Usta yardım isteğini kabul ettiğinde Acemi'nin bilgisayarına bağlanır ve onun masaüstünü görebilir ve Acemi'nin yapmakta olduklarını izleyebilir, bu özellik Remote Assistance'ı Remote Desktop'tan ayrılan en önemli özelliktir ![]() ![]() ![]() Remote Assistance ayarları ![]() Control-Panel>System Veya My Computer üzerine sağ tık>Properties tab : Remote Remote Assistance normal olarak aktif haldedir ![]() Advanced ![]() ![]() ![]() ![]() Not Diğer seçenek olan Remote Desktop sadece PRO versiyonunda bulunur ![]() Allow this computer to be controlled remotely seçilirse, Usta bu bilgisayarın kontrolünü eline alabilir ![]() ![]() Yardım talebinde bulunduğunuzda bunun ne kadar süre geçerli olacağınıda ayarlayın ![]() Remote Assistance(Uzaktan Yardım) için talepte bulunmak ![]() Yardım talebinde bulunmak için: Programs>Remote Assistance Böylece Windows XP Help and Support Center çalışacaktır ve Remote Assistance sayfası açılacaktır ![]() Bu ekrandan önceden yapılmış taleplerin durumunu görebilirsiniz ![]() Yeni bir talepte bulunmak için Invite someone to help you seçin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Remote Assistance : Pick how you want to contact your assistant Yardım edecek kişiye nasıl ulaşmak istiyorsunuz? ![]() Üç farklı yöntem var:[*]Microsoft Windows Messenger ile (ama kullanmak zorunda değilsiniz)[*]Microsoft Outlook Express'ten e-posta ile[*]Save invitation as a file ile bir dosya oluşturmak ve bunu istediğiniz bir mail programı ile yollamak, hatta diskete kopyalayıp, disketle karşı tarafa ulaştırmakBu örnekte Save invitation as a file seçeneğini kullanıyoruz (Messenger veya OE kullanımıda aynı sayılır ![]() ![]() ![]() İsminiz girin, talebin ne kadar süre geçerli olacağını belirleyin ![]() Continue ![]() Güvenliği sağlamak için bir şifre belirleyin ![]() Böylece Usta size bağlanmak için bu şifreyi girmek zorunda kalacak ![]() Tabii ki, bu şifrenin ne olduğunu Usta'ya sizin bildirmeniz gerekiyor ![]() Save Invitation yaptığımızda, dosyanın nereye kaydedileceğini soruyor ![]() Ben My Documents'i seçtim ![]() ![]() ![]() RAInvitation isimli bu davet mektubunu!! Usta'ya bir şekilde ulaştırmak gerekiyor, mailleyebilirsiniz, disketle ulaştırmak da bir çözüm ![]() ![]() ![]() ICQ falan kullanıyorsanız onunla yollayabilirsiniz ![]() Tabii ki karşı tarafa şifrenizi de bildirmeniz gerekiyor ![]() Dikkat Usta bağlanmak istediğinde, talebin oluşturulduğu sırada sahip olduğunuz IP adresi hala sizin için aynı olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Usta'nın bağlanması Usta bu davet dosyasını alınca çift tıklayarak çalıştırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şifre gerekiyorsa, girilir ![]() ![]() Bağlantı gerçekleşince Acemi'nin ekranına bu mesaj geliyor ![]() Acemi Yes ile Usta'nın masaüstünü görmesine izin verir ![]() ![]() ![]() Mesajlaşabilir veya her iki tarafta da ses kartı varsa, konuşabilirsiniz ![]() Usta'nın penceresi biraz farklı, Usta artık Acemi'nin masaüstünü ve yaptığı şeyleri görebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer buna izin verilmişse, Usta üstteki araç çubuğundan Take control ile Acemi'nin bilgisayarının kontrolünü ele alabilir ![]() ![]() Usta Take control dediğinde, Acemi'nin ekranında yandaki mesaj çıkıyor ![]() ![]() ![]() Acemi Yes diyerek kabul edince, Usta'nın ekranında yandaki mesaj çıkar ![]() ![]() ![]() Artık Usta'nın mouse ve klavye hareketleri Acemi'nin bilgisayarında işlemektedir ![]() Usta - Control-Panel - Device-Manager - Event Log ve benzeri yerlerden problem neyse çözmeye çalışır ![]() Bu yöntem sadece windows ile ilgili problemlerin çözümünde değil, başka bir programın teknik desteğinde, hatta eğitiminde de kullanılabilir ![]() Disconnect seçilerek, bağlantı sona erdirilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Windows Xp: Remote Assistance |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Windows Xp: Remote AssistanceBilgisayar Dünyası-Bilgisayarlar Hakkında Herşey Forumacil Paylaşım İçin Teşekkürler |
![]() |
![]() |
|