![]() |
Zeytinyağlı Bakla |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Zeytinyağlı BaklaZeytinyağlı Bakla Mevsimin en güzel sebzelerinden baklayı, zeytin yağıyla pişirip üzerine sarımsak yoğurt dökerek yemiş miydiniz? Şimdi, tam zamanı! Malzemeler, 1 Kg bakla 2 Adet küçük boy kuru soğan 1 Çay bardağı zeytin yağ 1 Kase yoğurt 2 Diş sarımsak Yarım demet dereotu Tuz Hazırlanışı, Soğanları küp küp doğrayın ![]() Tencereye zeytinyağ ekleyip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Baklaları ortadan ikiye ayırın ve bol suda yıkayın ![]() Tencereye ilave edip soğanlarla birlikte bir iki kez daha kavurun ![]() Üzerine 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin ![]() Dere otların ince ince kıyın ve pişmekte olan baklaların üzerine serpin ![]() Sarımsaklı yoğurt hazırlayın ![]() Baklaları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Zeytinyağlı Bakla |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Zeytinyağlı BaklaZeytinyağlı Bakla Malzeme: 1 kg taze bakla 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 2 diş sarımsak 1 kahve fincanı Un 2 adet limon 1 çay bardağı Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 kase yoğurt Tarifi Baklaları yıkayıp bir bıçakla kenarlarındaki kılçıkları ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baklaları limonlu ve unlu sudan çıkartıp tenceredeki zeytinyağına ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|