Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Dantel, Örgü ve El Sanatları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güzel, kazak, modelleri, yapımı, örgü

Güzel Örgü Kazak Modelleri Yapımı

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beden

mall

Malzemeler: 8 ve 6 numara normal şiş, 6,5 numara 40cm uzunluğunda kablolu(dairesel şiş) ,uygun ip

ARKA

6 numara şişe 46 ilmek ile başlanır9,5cm boyunca 2 düz,2 ters lastik çalışılır ve 8 numara şişe geçilerek 1 sıra ters 1 sıra düz örülmeye başlanır33 ve 49 sıralarda her iki kenardan 1′er ilmek eksiltilir42 ilmek kalmış olacakParça boyu 43 cm olana kadar örülür

ARKA KOL ŞEKLİ

43 cm tamamlandıktan sonra 2 sıra daha örülürSonraki her 4sırada her iki taraftan 1′er ilmek eksiltilirBu işlem 24 ilmek kalana kadar devam eder24 ilmeği elde ettikten sonra kol oyuntusu 23 cm olana kadar çalışılır ve arka parça bitirilir

ÖN

Parça boyu 58,5 cm olana kadar arka parça gibi çalışılırSon örülen sıra ters sıra olmalıdır

BOYUN ŞEKLİ

(Düz sıra) İlmeklerin tam ortasında kalacak 6 ilmeğe kadar düz örülür,diğer yumaktan ip alınarak ortadaki 6 ilmek kapatılır ve sıra sonuna kadar düz örülür(Her iki omuz aynı anda örülecek)Arka parçadaki kol oyuntusu başlandığı anda (omuzda) boyun tarafından 1′er ilmek 9 sıra boyunca kesilir ve ön parça tamamlanır

KOL

6 numara şişe 26 ilmek atılır9,5 cm boyunca 2 düz,2 ters lastik örülür1 sıra ters örülür ve 8 numara şişe geçilir

(Düz sıra):1 düz *1 arttır,1 düz* 1 düz (işaretler arasında kalan işlem sıra boyunca tekrar eder)38 ilmek olacakYine 1 sıra ters 1 sıra düz devam ederken 33,49 ve 55 sırada her iki kenardan 1′er ilmek kesilirParça boyu 43 cm olana kadar çalışılırSon örülen sıra ters olacakSonraki her 3 sırada 1′er ilmek kesilir8 ilmek kalınca kapatılarak kol bitirilir(Önemli not; arkadaşlar ben bu kazağı çalışırken kolda zorlandım çünkü tarife göre ilk sıra arttırmasında 38 ilmek olduğu yazıyor ama çıkan sayı 52 oluyor,o yüzden ben o sırada 38 ilmeği kafamdan 2 ilmek düz 1 arttır şeklinde yaptımBu modelide yabancı bir siteden çevirdiğim için tekrar tekrar kontrol ettim ama sanırım oradada yanlışlık yapılmışBilginize)

BİTİŞ

Parçalar dikilir6,5 numara dairesel şiş ile boyun kenarlarından 56 ilmek alınırHer tur tamamlandığında,işaret o sıranın başına konulur,2 düz 2 ters 25,5 cm olana kadar çalışılır ve bitirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com