Hüzün - Hüzün Vakurdur, Onurlu Ve Dürüst |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hüzün - Hüzün Vakurdur, Onurlu Ve Dürüsthüzün - Hüzün vakurdur, onurlu ve dürüst hüzün - Hüzün vakurdur, onurlu ve dürüsthüzün - Hüzün vakurdur, onurlu ve dürüst ![]() " Hüzün vakurdur, onurlu ve dürüst… Biraz mum ışığıdır hüzün, biraz akşam alacasıdır Biraz gazete satan çocuk elleri, biraz bebek ağlamasıdır Tüy gibidir hüzün Hafif ve yumuşak, canlı ve ölü![]() ![]() Hayattan ve ölüme dair…Hüzün, sâdıktır ![]() Hüzün deyince hüzünler kulübesi akla gelmez mi? Yakup Peygamber gönle düşmez mi? “Bana düşen sabr-ı cemildir ” diyen, ağlamaktan gözlerine gece inen baba… Demek ağlamanın bu türlüsü sabra mâni değil… Sabrın bu türlüsüne de «hüzün» diyelim biz… “And olsun ki, sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz Sabredenleri müjdele! O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz, derler İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır Ve doğru yolu bulanlar da onlardır ” 9 Ve Vahşî’nin hüznü… Kolay mıdır “Gözüme görünme! ![]() ” sözüne muhatap olmak, kolay mı herkes göz göze, diz dize oturabilirken; ancak sütunların, duvarların gerisinden bakabilmek![]() ![]() Ne derdini açabilir ne sevincini paylaşabilir; hep kamufle, hep perde, hep aracı… Ama o kâmil bir hüzünle taşıyor Hamza’yı vuran mızrağı, bir gün yalancı peygamberi vurduğunda gülüyor hüznün bu an acınılası mülkü…Hüzün, Allah Rasûlü’nün dostudur, takdim ederim “Hüzün dostumdur ” buyurmuş hüzün Peygamberi -sallallahu aleyhi ve sellem-, ömrü hüzünden sağılmış yetim![]() ![]() Hira, hicret, İbrahim, Tâif, Uhud, ifk, ne yana baksa hüzün… Hüzne, bu hüzün yeter![]() “Ey yar, sen gittin bir hüzün kaldı bana Beni benden geçiren bir sözün kaldı bana” “Kızım,” demiş kızının kulağına: “Üzülme, baban bundan sonra hiç acı çekmeyecek ” * * * “Yüreğim parça parça efendim Yüreğim parça parça ![]() ![]() ![]() Yürür üstüme acılar, efendim, yürür üstüme üstüme ![]() ![]() ![]() Asırlar hasretinde, efendim, duâlar dilimizde Sabır yüreğimizde efendim, Sabır yüreğimizde…” * * * Hüzün, güzeldir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şebnem Dergisi/Ayşenur Vural |
|
|
|