![]() |
Sakla Gölgemi|Makaleler-Denemeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakla Gölgemi|Makaleler-DenemelerGidiyorum İstanbul ![]() Bir demet yağmur var avuçlarımın içinde, sessizliğim bahardan kalma bir intihar, bıraktım kapısı hiç çalınmayan bir evin bahçesine ![]() “giden gitsin, sen şarkılar söyle içinden, boş ver”, diyemeyecek kadar şarkılıyım, birazdan yolda durduracak beni polisler, şarkı kontrolünde promili aşmış olacağım ![]() Gidiyorum İstanbul ![]() Bana çok geldin, belki de az ![]() ![]() Çifte dönüyordum, yenildim ![]() saat sabahın yalpalayan yürüyüşü ![]() ![]() Dağıttım kadın aklımla, yeter kavuşmalar için soyunduğum ![]() Gidiyorum İstanbul ![]() Benden önce çok gidenlerin anısına, bir selam daha bırakarak sokaklarına ![]() Kaldırımların ıslak tenhalığına tükürdüm ve küfürler yağdırdım dili bozuk kavuşmaların ısırgan soğukluğuna ![]() ![]() Elbet bir zaman yorulacaksınız, kelimeleri arayacak diliniz, konuşmayacağım, konuşturamayacaksınız ![]() Gidiyorum İstanbul ![]() Getirdiğim boyalı ve süslü öpüşleri sunamadım aşkın dudağına ![]() “Üzgünüm”, diyen cevaplarda kaldı başı dik sevda yürüyüşüm ![]() Mahcup olacak biri varsa o da benim, beni bağışla Asya ve Avrupa, şiirleri boğazınızdan geçiremedim ![]() Yutkunduğum sitemlerde terledi ânı yaşayan bekleyiş ![]() Hadi, bir daha söyle şarkını Vedat Sakman, ama ne olur “usulca” ![]() Sen de biliyorsun işte, “ateşim dumansız arayışlarda ![]() Gidiyorum İstanbul ![]() Gözleri pencerede beni bekler Ege, özlemiştir, bir tas sıcak çorbayla yolumu gözlemektedir ![]() Tez elden haber geldi, seni her kim üzdüyse yürü ve arkana bakma dedi ![]() Boynum kıldan ince, sevdadan derindir ![]() ![]() Asi ve kırılgan olur yaşını alan özlemler, isteksizce öğrendim ![]() Gidiyorum İstanbul, aldırma, aldırma gözü pek direnişime, hayasız tükenişime ve inatçı bekleyişime ![]() Gülhane’den aldığım mor tokalı çanta kadar gerçektir uykusuzluğum ve Eminönü’ndeki ekmek arası balık yalnızlığım ![]() Biliyorum İlke, Yeşilköy’den denize sitemleri indirdik, geride kaldı kırık ezgiler kuşağından geçen kekeme direnişler ![]() Şişli’de şişe geçirdim umutları ama pişmediler ![]() ![]() Kadıköy’de bir kadı kadar asilken, Beşiktaş’da beşik kertmesi olduğumu hatırladım mutlu anılarla, ağladım, ağlandım belki de ![]() Gidiyorum İstanbul ![]() ![]() ![]() Bu ne senden ilk kaçışım ne de ilk düşüşün yüreğime ![]() ![]() ![]() ![]() Ne bu serden son geçişim ne de son düşüşüm kaderime ![]() Kumdan Kaleler neden yok artık, sahile insem bulabilir miyim şarkılarını dalgalar kaçırmadan inine? Gidiyorum İstanbul ![]() Ağır geldi kalabalığın içinden bağıran yalnızlığım ![]() Köpek öldüren hırçınlığım, köprü altlarında barınan çığlığımda ![]() Ne ay anladı ışığında soyduğum çıplaklığı ne de “gece ay şahit” şahadet getirdiğim gözlere ![]() Sus İstanbul, ne olur herkes gibi sus sen de ![]() Bak işte gidiyorum, arkamdan su dökme, bir parça mavi yeter yollara düşmeme ![]() Gidiyorum İstanbul ![]() Tuzlu damlacıklarla yıkadım yüzümü ve açıldım sabaha ![]() Bakırköy’de delirdim dalgalara ve kulaç attım anason kokusunda istiflenen sarhoşluğa ![]() Gelmedi beklenen gülüşler, olsun, gidiyorum gelmek istemeyenlerden ben de ![]() Gidiyorum İstanbul, gidiyorum evime ![]() Evimin neresi olduğunu bilmediğim denize ![]() ![]() El sallıyorum, dağılan saçlarımın arasına karıştı rüzgarın sesi ![]() Yağmurunda ıslandım, kafidir bu sema gösterisi ![]() Gidiyorum İstanbul, bir gün dönersem diye, sakla gölgemi ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|