|  | Gerçek Zenginlik Sağlıktır -Skeç- |  | 
|  10-24-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Gerçek Zenginlik Sağlıktır -Skeç-ÖĞRETMEN :Çocuklaar! Piknik sona erdi  Hava kararmak üzere    Toparlanın okula yetişmeniz lazım  ALİ :Biz hazırız öğretmenim  ÖĞRETMEN :Haydi bakalım, geldiğimiz yoldan geriye dönüyoruz    VELİ :Öğretmenim şuraya bakın! Ne kadar güzel bir köşk burası    ÖĞRETMEN :Aaa! Gerçekteeen! Harika bir ev bu! Kimin acaba çocuklar? CAN :Bilmem     Ama keşke bu evin sahibinin oğlu olsaydım    ÖĞRETMEN :Niye? CAN :Niye mi? Baksanıza, boğaz manzaralı, yem yeşil bahçesi olan olağanüstü bir ev bu  Kimbilir içinde neler neler vardır  ÖĞRETMEN :Eğer sen bu evin sahibinin oğlu olsaydın neler yapardın? CAN : Sizleri evime davet ederdim  ALİ : Öğretmenim ne olur şu evin bahçesine bir girelim  ÖĞRETMEN :Niye, ama geç kalıyoruz çocuklar  VELİ :Ne olur öğretmenim! Hemen geri çıkarız  ÖĞRETMEN : İzinsiz olmaz  Bir bakalım kim var içeride? ALİ : Öğretmenim bakın orada bir kadın var  ÖĞRETMEN :Evet gördüm  Heey! Bakar mısınız? BAKICI :Buyrun, ne istemiştiniz? ÖĞRETMEN :Şeey! Ben öğretmenim  Bunlarda Gümüş İlköğretim Okulu öğrencileri  Sınıfça buraya pikniğe gelmiştik  Dönerken bu köşkü gördük  Kime ait olduğunu merak ettik  Bu köşk kimin acaba? BAKICI :Bu köşk ülkemizin en zengin insanına ait  CAN : Öğretmenim orada bir çocuk var  Tekerlekli sandalyede oturuyor  BAKICI :Bir dakika onu buraya getireyim  ALİ : Aa! Çocuk hasta galiba  BAKICI :Bu çocuk da bu köşkün sahibinin oğlu  Gördüğünüz gibi tekerlekli sandalyeye mahkum  Bende onun bakıcısıyım   ÖĞRETMEN :Yaa! Demek bu çocuk bu köşkün sahibinin oğlu ha   Çocuklar! Az önce "Keşke bu köşkün sahibinin oğlu olsaydım  " diyen kimdi? CAN :Şey bendim öğretmenim    ÖĞRETMEN :Şimdi ne düşünüyorsun? CAN :Şeey, ne diyeceğimi bilemiyorum    ÖĞRETMEN :Bakın çocuklar zenginlik sandığınız gibi mal ve varlık yönünden herşeye sahip olmak değildir  Gerçek zenginlik gönülle olur  Eğer gönlünüz huzur doluysa siz dünyanın en zengin insanısınız demektir  ALİ :Nasıl yani öğretmenim  VELİ : Gönlün huzur dolu olması ne demek öğretmenim  CAN : Gerçek zenginlik nedir öğretmenim? ÖĞRETMEN : Çocuklar, sizler hepiniz aslında milyardersiniz  Örneğin sen çocuğum, sana 100 milyar verseler gözlerini satarmısın? ALİ  -Hayır, kesinlikle satmam  Gözlerim olmadıktan sonra parayı ne yapayım? ÖĞRETMEN :Ya kalbini 100 milyara satar mısın? ALİ :Olur mu öğretmenim? Kalbim olmazsa ben nasıl yaşarım? ÖĞRETMEN :Peki sana 500 milyar verseler bir ayağını satar mıydm? VELİ :Hayır    ÖĞRETMEN :Peki 500 milyara bir kolunu satar mısın? YELİ :Hayır    ÖĞRETMEN : Gördüğünüz gibi hiç biriniz milyarlarca paraya rağmen bir organınızı bile satmıyorsunuz  Demek ki bu organlarınızın değeri çok çok fazla  Örneğin çok çok zengin olan bir insan ölmek üzereyken, birazcık daha yaşamak için, bütün servetini vermeye razı olur  Yani anlıyacağınız önemli olan sağlıktır  Sağlık ve huzur! Nice insanlar vardır ki, servet içinde yüzüyorlar, ama mutsuzlar! CAN :Teşekkür ediyorum öğretmenim  Bana gerçek zenginliğin ne olduğunu gösterdiniz  Demek ki ben çok çok zengin bir insanmışım  (Cengiz Tan - Yürek Hikayeleri´nden Uyarlanmıştır  ) | 
|   | 
|  | 
|  |